Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Bekräftat: Erixon klar för spel i SHL

Foto: MARK J. TERRILL / AP
Foto: OLLE WANDE / FOTO: OLLE WANDE / KOD: 7138 EXPRESSEN

I fredags kunde Kvällsposten avslöja att Tim Erixon återvänder till SHL och Växjö Lakers efter åtta år i Nordamerika. 

Nu bekräftar Växjö Lakers värvningen.

– Vi har en ambition att över de här två åren tillsammans med Tim få ut hans fulla potential vilken i alla fall jag anser är en potential som hockeyback i världsklass, säger Henrik Evertsson, sportchef. 

Växjö Lakers fortsätter presentera nyförvärv. 

Efter Emil Pettersson och Matt Bodie har Växjö nu bekräftat värvningen av Tim Erixon - som Kvällsposten kunde berätta om redan under fredagen. 

– Det ska bli riktigt kul att komma hem till Sverige igen och det känns bra att komma till en så proffsig klubb som Växjö. Samtalen med Henrik har varit väldigt bra, allt känns väldigt välskött. Jag har även pratat en hel del med Martin Lundberg som enbart haft positiva saker att säga om klubben. Vi verkar få ihop ett riktigt bra lag så jag ser verkligen fram emot att få dra igång, säger Tim Erixon till klubbens hemsida. 

93 NHL-matcher 

Kontraktet är skrivet på två år och betyder att backen återvänder till Sverige efter åtta säsonger i Nordamerika och 331 AHL-matcher och 93 NHL-matcher.

– Tim Erixon kommer ge oss en väldig all round styrka. Tim är användbar i alla aspekter av spelet, säger Henrik Evertsson, sportchef. 

– Vi har en ambition att över de här två åren tillsammans med Tim få ut hans fulla potential vilken i alla fall jag anser är en potential som hockeyback i världsklass.

Tim Erixon spelade i Skellefteå när han lämnade svensk hockey för Nordamerika och såväl Skellefteå som Malmö har försökt få hem honom tidigare - men valet föll alltså på Växjö nu.