Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dramat: Domaren missade matchstart

Se senaste avsnittet av Sportklubben
Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN

MALMÖ. Ännu en flygförsening skapar oreda inför en match i SHL. Nu är det en av eftermiddagens två huvuddomare, Andreas Harnebring, som kommer att anlända försent till matchen mellan Malmö Redhawks och Örebro i Malmö arena, med matchstart klockan 15.15.

– Planen är att han hinner precis till matchstart, men om han inte hinner, så startar vi ändå, säger Johan Hemlin, sportchef i SHL.

För två veckor sedan hade hela Malmö Redhawks strul med bortamatchen till Leksand. 

Nu är det återigen vid en match som Malmö ska spela, som flyget strular till det. Andreas Harnebring som ska döma matchen med Pehr Claesson är försenad, och därför kommer man tvingas starta matchen med endast en huvuddomare och de två linjemännen, Ludvig Lundgren och Robin Werner.

–  Han landar, som det ser ut nu, kvart över två på Kastrup. Men det är bagage att vänta på också, sen ska han ta en taxi till Malmö och hinna byta om. Men matchen startar kvart över tre oavsett, säger Hemlin.

Tre domare värmer upp i Malmö - i stället för ordinarie fyra.Foto: Johan Svensson

Med endast fyra minuter kvar till matchstart anlände Andreas Harnebring till Malmö, med domarbasen Tomas Thorsbrink.

Harnebring kastade sig ur bilen och sprang in till omklädningsrummet. Efter cirka sex minuters spel var han inne i matchen och det var också Harnebring som tog utvisningen på Daniel Muzito-Bagenda som senare ledde fram till Malmös ledningsmål i matchen.

Harnebring anländer till Malmö Arena.Foto: Andreas Hillergren / TT