Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

River kontraktet – klar för SHL-rival

Jakob Forsbacka Karlsson.
Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN

Jakob Forsbacka Karlsson lämnar Växjö.

Nu är han i stället klar för Färjestad.

– En tvåvägscenter som vill få en ny skjuts i karriären och som vill få det hos oss. Ett bra tillskott till vår trupp, säger Färjestads general manager Peter Jakobsson.

Jakob Forsbacka Karlsson har inte gjort ett enda mål i SHL den här säsongen och nu har han kommit överens med Växjö om att bryta kontraktet.

Det meddelade klubben på sin hemsida under onsdagen.

”Växjö Lakers tackar Jakob för sin tid som spelare i klubben och önskar honom lycka till i fortsättningen”, skriver Växjö.

I stället blir det nu spel i Färjestad.

– Det blev en möjlighet att plocka hit Jakob då han själv kände att han inte kom till sin rätta i Växjö. Vi såg över våra möjligheter och fick ihop det med Jakob och ser fram emot att få se honom i vår tröja. Han kommer med en hel del verktyg i sin låda och vi tror att han kan få ett lyft i vår miljö, säger klubbens general manager Peter Jakobsson i ett pressmeddelande.

Jakob Forsbacka Karlsson till Färjestad

Jakobsson berättar att Forsbacka Karlsson får lägre lön i Färjestad än han hade i Växjö. Han kan också bli spelklar snabbt.

– Han kommer hit sent i kväll och får träffa gänget i morgon bitti. Förhoppningsvis kan han spela redan i morgon mot Rögle, säger Jakobsson.

Forsbacka Karlsson kom från Boston Bruins som en stjärnvärvning inför säsongen 2019/2020 men han lyckades bara göra 13 poäng under sin första säsong med Växjö.

Den här säsongen har det blivit noll mål och fyra assister på 26 matcher och i det senaste avsnittet av SportExpressens podcast Sanny och Svensson kunde Johan Svensson berätta att Växjö ville lösa ut Forsbacka Karlsson från hans kontrakt. Detta efter att klubben värvat Christian Folin och Brendan Gaunce.