Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Beskedet: Gelinas klar för återkomst

Eric Gelinas återvänder till Rögle.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Tung backförstärkning av Rögle.
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

Éric Gelinas är klar för Rögle. 

På sin hemsida berättar klubben att stjärnbacken återvänder.

Kontraktet är skrivet året ut.

– Jag är väldigt exalterad över att kunna välkomna Éric hem till Ängelholm, säger Chris Abbott till hemsidan. 

Efter förra säsongens succé som slutade med en SM-final åkte Eric Gelinas, 30, över Atlanten för att testa vingarna i NHL och Carolina Hurricanes. 

Men tiden i Hurricanes organisation har varit mindre lyckad och det har endast blivit spel med AHL-laget Chicago Wolves för den förre Rögle-backen. 

Gelinas sattes i helgen upp på ”uncondional waivers” vilket innebär att hans kontrakt med Hurricanes var på väg att sägas upp. SportExpressen rapporterade då att han var nära en återkomst till nordvästra Skåne.    

Nu står det också klart att inget annat NHL-lag tagit över Gelinas avtal och då backen hade ett år kvar på sitt kontrakt när han lämnade Rögle hade träder nu det avtalet åter i kraft. 

– Jag är väldigt exalterad över att kunna välkomna Éric hem till Ängelholm och Rögle. Det är en toppspelare och en väldigt bra kille för vår grupp. Han kommer förstärka vår backuppsättning, säger sportchef Chris Abbott till Rögles hemsida. 

Gelinas har gjort 90 grundseriematcher för Rögle fördelat över tre säsonger. På dessa har han stått för 14 mål och 42 assist.