Jörgen Jönsson lämnar tränarjobbet i Växjö. Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅNJörgen Jönsson lämnar tränarjobbet i Växjö. Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
Jörgen Jönsson lämnar tränarjobbet i Växjö. Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
Jörgen Jönsson och Sam Hallam. Foto: MIKAEL FRITZON/TT / TT NYHETSBYRÅNJörgen Jönsson och Sam Hallam. Foto: MIKAEL FRITZON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Jörgen Jönsson och Sam Hallam. Foto: MIKAEL FRITZON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Tobias Thermell blir ny assisterande tränare i Växjö. Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅNTobias Thermell blir ny assisterande tränare i Växjö. Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Tobias Thermell blir ny assisterande tränare i Växjö. Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Jönsson lämnar guldlaget: ”Kunde inte slutat bättre”

Publicerad

Nu är det även officiellt.

Jörgen Jönsson lämnar Växjö Lakers tränarstab efter SM-guldet.

– Det kunde inte slutat på ett bättre sätt än med ett SM-guld, säger Jörgen Jönsson.

Efter två år i Växjö Lakers som assisterande tränare till Sam Hallam väljer SHL-legendaren Jörgen Jönsson att lämna den nyblivna mästarklubben.

Det bekräftas av Växjö, som drog igång försäsongen under måndagen, i ett pressmeddelande.

– Jag är väldigt glad över att ha fått chansen till utveckling och erfarenhet i Växjö Lakers organisation och också glad över att ha fått bidra med mina kunskaper i ett härligt tränarteam, säger Jörgen Jönsson i ett pressmeddelande.

För Jönsson blev den sista säsongen nära nog perfekt. Växjö vann både SHL:s grundserie och SM-guld, men missade trippeln efter att ha förlorat CHL-finalen tidigare i vintras.

– Det kunde inte slutat på ett bättre sätt än med ett SM-guld. Jag vill tacka Lakers för två härliga år, säger Jörgen Jönsson.

Vad Jörgen Jönsson ska göra i stället framgår inte, men han har tidigare sagt att han kommer flytta hem och ha Karlstad som bas.

Ersättaren klar – haft Hallam som mentor

Ersättaren i Växjös tränarstab, Tobias Thermell, fanns på plats när Växjö drog igång försäsongsträningen under måndagen.

Tobias Thermell kommer senast från allsvenska BIK Karlskoga där han varit huvudtränare de tre senaste säsongerna.

– Det ska bli väldigt spännande! Jag känner mig grymt laddad över att få möjligheten bli en del av den här gruppen som är här, säger Tobias Thermell som har skrivit på ett treårskontrakt.

– Det känns tryggt att komma till Växjö då jag har haft en bra kontakt med Sam under större delen av min tränarkarriär där han fungerat som en mentor för mig där vi har kunnat byta idéer.

De tre nyförvärven Niclas Burström, Kalle Johansson och Pontus Holmberg fanns också på plats när försäsongsträningen drog igång.

Relaterade ämnen
Fredrik Jonsson
Fredrik Jonsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag