Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Jönsson lämnar guldlaget: ”Kunde inte slutat bättre”

Jörgen Jönsson lämnar tränarjobbet i Växjö. Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
Jörgen Jönsson och Sam Hallam. Foto: MIKAEL FRITZON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Tobias Thermell blir ny assisterande tränare i Växjö. Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Nu är det även officiellt.

Jörgen Jönsson lämnar Växjö Lakers tränarstab efter SM-guldet.

– Det kunde inte slutat på ett bättre sätt än med ett SM-guld, säger Jörgen Jönsson.

Efter två år i Växjö Lakers som assisterande tränare till Sam Hallam väljer SHL-legendaren Jörgen Jönsson att lämna den nyblivna mästarklubben.

Det bekräftas av Växjö, som drog igång försäsongen under måndagen, i ett pressmeddelande.

– Jag är väldigt glad över att ha fått chansen till utveckling och erfarenhet i Växjö Lakers organisation och också glad över att ha fått bidra med mina kunskaper i ett härligt tränarteam, säger Jörgen Jönsson i ett pressmeddelande.

För Jönsson blev den sista säsongen nära nog perfekt. Växjö vann både SHL:s grundserie och SM-guld, men missade trippeln efter att ha förlorat CHL-finalen tidigare i vintras.

– Det kunde inte slutat på ett bättre sätt än med ett SM-guld. Jag vill tacka Lakers för två härliga år, säger Jörgen Jönsson.

Vad Jörgen Jönsson ska göra i stället framgår inte, men han har tidigare sagt att han kommer flytta hem och ha Karlstad som bas.

Ersättaren klar – haft Hallam som mentor

Ersättaren i Växjös tränarstab, Tobias Thermell, fanns på plats när Växjö drog igång försäsongsträningen under måndagen.

Tobias Thermell kommer senast från allsvenska BIK Karlskoga där han varit huvudtränare de tre senaste säsongerna.

– Det ska bli väldigt spännande! Jag känner mig grymt laddad över att få möjligheten bli en del av den här gruppen som är här, säger Tobias Thermell som har skrivit på ett treårskontrakt.

– Det känns tryggt att komma till Växjö då jag har haft en bra kontakt med Sam under större delen av min tränarkarriär där han fungerat som en mentor för mig där vi har kunnat byta idéer.

De tre nyförvärven Niclas Burström, Kalle Johansson och Pontus Holmberg fanns också på plats när försäsongsträningen drog igång.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!