Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kritiserar Rögle – uppges vara aktuell för Leksand

Jonas AhnelövFoto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Ahnelöv i Tre Kronor förra säsongen.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Jonas Ahnelöv dumpades av Rögle.

Nu riktar han kritik mot klubben – och jagas samtidigt av Leksand.

– Jag har en polare där, Mattias Ritola. Jag kollade några matcher när de kvalade mot Mora, men mycket mer än så vet jag inte. Jo, att de har fans över hela Sverige, säger Ahnelöv till Hockeynews.se

Kontraktet med Rögle löpte ut efter åttondelsfinalförlusten mot HV 71 och Jonas Ahnelöv har sedan dess varit på jakt efter ny arbetsgivare.

Själv hade han gärna stannat kvar i Ängelholm där familjen börjat trivas mer och mer.

Men backen fick aldrig något erbjudande om förlängning. Besvikelsen har därför varit stor.

Nu berättar Ahnelöv för Hockeynews.se hur beskedet har påverkat relationen med klubben.

– De har gått och nästan sagt hela året att de ville skriva nytt kontrakt. I början sa jag att jag ville vänta lite för jag ville se hur barnen hade det på dagis. Och när barnen stortrivdes sa jag att vi kan börja prata. Då var det plötsligt helt tyst från dem. När vi hade avslutningsmöte sa de att de ville ha kvar mig. Jag pratade med flera stycken där nere, men tydligen inte. Det var mycket snack och lite verkstad. Vi är inte bästa vänner just nu, om jag säger så, säger Ahnlelöv till sajten.

Leksand jagar Ahnelöv

Någon större risk att tvingas gå arbetslös under en längre tid finns däremot inte för Ahnelöv. Med spel i VM, OS, KHL, AHL och SHL kan 31-åringen räkna med att få erbjudanden.

SHL-nykomlingen Leksand jagar Ahnelöv, uppger Hockeynews.se.

– Det som är baksidan med hockeyn är när man ska berätta för barnen, att man inte ska vara kvar. Grabben som är fem år blev skitledsen. Men vart vi än flyttar kommer de att hitta nya kompisar. Hockey kan man spela var som helst. Livet går vidare, säger Ahnelöv till sajten.