Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag vet ingen annan som har åkt på något sånt här”

Ville Kolppanen under matchen mot Örebro.Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
Sören Persson.Foto: MIKAEL FRITZON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Rögles målvakt Ville Kolppanen var vansinnig i slutet av förlustmatchen mot Örebro. 

– Ja, då sa han väldigt otrevliga saker, men jag valde att bortse från det, eftersom han var uppretad av situationen, säger domaren Sören Persson. 

Men efter gesten mot domarna efter slutsignal åkte målvakten på matchpenalty.

Mitt i jakten på matchens tredje kvittering mot Örebro åkte Rögle på ett omdiskuterat mål. Målskytten Patrik Virta vräkte sig mot mål och träffade både puck och målvakt. Målet godkändes efter videogranskning. 

Ville Kolppanen var vansinnig efter att målet godkänts.

– Jag hade pucken under mitt högra ben och killen kom och tryckte till mig och pucken gick in. Jag fattar inte hur man kan få göra det i nästan 2019-talshockey. Vi har miljoner kameror, och miljoner och åter miljoner euros som spenderas på all vacker högteknologisk utrustning och sen tar domaren allt personligt och ruinerar vår kväll, sa målvakten till Helsingborgs Dagblad efter matchen.

Den situationen valde domare Sören Persson att bortse från. 

Gjorde gest mot domarna

Rögle gjorde därefter 4-3, för att i slutminuten släppa in matchens sista mål. Och det var efter slutsignal som det rann över för Kolppanen. 

Målvakten åkte på matchstraff.

– Vi har anmält honom för abuse of officials. Han gjorde en gest mot oss, som är helt oacceptabel, säger Sören Persson.

Vad gjorde han för gest?

- Han pekade mot resultattavlan och oss. Sedan gnuggade han tummen mot fingrarna och ville få det att framstå som att vi på något sätt var mutade och tjänade pengar, när han gnuggade händerna på det sättet.

I SHL är inte längre matchpenalty automatiskt matchstraff, men enligt Sören Persson kommer disciplinnämnden att titta på det. 

Har du varit med om något sånt här tidigare?

- Nej, det har aldrig hänt. Vet ingen annan som åkt på något sånt här.

Han såg ut att vara irriterad på dig redan i samband med 4-2-målet?

- Ja, då sa han väldigt otrevliga saker, men jag valde att bortse från det, eftersom han var uppretad av situationen. Men det här kan vi inte acceptera. Alla fyra domare och domarkontrollanten såg vad han gjorde, och då är det ett matchstraff som är straffet.

Sista perioden i matchen blev en stökig historia. På drygt en minut åkte Rögle på tre utvisningar – varav Cam Abott fick en för abuse of officials. Samtidigt åkte Örebros Jordan Boucher ut för bråk med Jonas Ahnelöv.

Örebro vann med 5-3. 

 

FÅ BÄST KOLL! Alla nyheter om Rögle BK – direkt i Messenger