Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag tycker vi har alla ingredienser”

Frederik Storm är veteran i Redhawks numera.Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN

MALMÖ. Förra säsongen personligt målrekord trots en tung höst. Den här säsongen blir ännu viktigare för Frederik Storm.

Utgående kontrakt, och en av veteranerna i laget.

Han är dessutom den som får visa vägen med alla nya lagkamrater från hemlandet Danmark.

På köpet är Storm nu den spelare som varit längst i Redhawks med åttonde raka säsongen.

– Det känns lite konstigt, säger Storm.

Redhawks hade under måndagen sin riktiga ispremiär. Under förra veckan körde man in utrustningen och spelarna hade således inte möjlighet att skylla på ringrostighet när tränaren Peter Andersson körde i gång direkt, med dubbelt pass på förmiddagen.

– Det tar nog åtminstone en eller två veckor. Jag tycker man saknar känslan när man åker runt i nya grejer, säger Frederik Storm.

Känner du ett annat ansvar som den som varit i klubben längst tid?

– Det kommer nog naturligt. Man ändras genom åren och jag känner till klubben. De unga och de nya frågor mig om det är någonting de undrar. 

Nu är ni även många danskar (sex stycken).

– Det är roligt. Så många har vi aldrig varit. Vi var många den säsongen jag kom hit och det är rätt skönt som ny att ha någon. Nu får de nya komma till mig om det är någonting de undrar över.

Flyttade till Malmö efter sex år

Frederik Storm höll länge i sitt pendlande mellan Köpenhamn och Malmö. De sex första säsongerna bodde han på den danska sidan.

Men förra säsongen flyttade han till Malmö.

Kontraktet går ut i vår, och Redhawks vill behålla trollgubben från Gentofte. 

Men för Storm gäller det då att visa framfötterna och fortsätta på vägen han avslutade förra säsongen. Trots en svag höst, blev det målrekord, med 17 mål, trots att han inte alls levererade i början av säsongen.

– Men så är det under en karriär. Det är inte bara det året jag fått en dipp. Men det är klart att den dippen var djupare.

Har du gjort något speciellt för att undvika en dipp nu?

– En hel del. Jag har lagt om min stil och jag är lättare. Fokus på sommarträningen har varit att vara snabb och smidig. 

Vad tror du om säsongen?

– Jag tycker vi har alla ingredienser. Vi har stora möjligheter att ta kliv. Nu har vi åkt ut tre år i rad mot laget som sedan har vunnit SM-guld. Det gäller att slå det laget och får vi bara spela ihop oss, så tycker jag att vi har fått ihop någonting riktigt bra, som har allt, säger Frederik Storm.