Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Jag tycker att det är uruselt, jag förstår inte”

Domaren Mikael Holm och Malmös tränare Peter Andersson möttes här inne efter matchen för att tala ut om situationen Foto: Robin Lindgren
Mikael Holm. Foto: STEFAN JERREVÅNG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Peter Andersson. Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Ett domslut i tredje perioden fick Malmös tränare Peter Andersson att se rött.

I C More efter slutsignalen kom tränaren att säga att det var ”korpennivå”.

Efter matchen möttes Andersson och domaren Mikael Holm inne i Malmös omklädningsrum.

– Vi behövde prata lite bara, säger Holm om mötet.

Malmö Redhawks hade chansen att ”gå rent” mot Djurgården när lagen möttes för sista gången den här grundserien. De tre tidigare matcherna har Malmö vunnit samtliga - men i kväll kom trendbrottet när Djurgården segrade med 2-1.

Förlusten kom sedan att följas upp av ett rejält utbrott från Malmötränaren Peter Andersson som i C More sade att domarna höll ”korpennivå”.

Anledningen bakom ilskan var en situation i tredje perioden där Malmö skulle spela powerplay och dröjde ned till tekningen i Djurgårdens zon varpå linjemannen släppte pucken till en ensam center från Djurgården som utan motståndare vid tekningspunkten enkelt kunde rensa pucken. 

– Jag tycker inte domarna var med på hela matchen. Jag har oerhört svårt att begripa hur de kan släppa pucken när vi inte hinner ställa upp i powerplay. Jag tycker det är uruselt, jag förstår inte, säger han och fortsätter:

– Vi får powerplay där och skickar in våra, men domaren släpper pucken och skickar ned pucken till vår zon. Vi hinner inte ens ställa upp.

Vidare fortsätter Andersson att på presskonferensen utveckla sin kritik mot domarna:

– Jag är besviken på ett par andra saker. Det hjälper ju inte sitta här och gnälla över det men min känsla är att vi borde fått med oss mer utvisningar. Det är två solklara trippingar i vår zon i tredje perioden.

Möttes efter matchen: ”Vi har ingen stridsyxa”

Efter slutsignal kom domaren Mikael Holm att gå in i Malmös omklädningsrum för att samtal med Peter Andersson. Efter cirka tio minuter kunde Holm återvända ut från omklädningsrummet för att åka hemåt.

Vad var anledningen till att du var där inne, skulle ni begrava era stridsyxor?

– Vi har ingen stridsyxa jag och Peter. Men vi behövde prata lite bara, ibland behöver man prata om saker som hänt, säger Holm.

Inne i domarrummet fanns linjemannen Andreas Lundén kvar och han kunde vidareutveckla domarnas syn på den uppmärksammade situationen:

– Det är PP för Malmö och Djurgården har ställt upp sedan länge. Vi går ju efter när domaren tagit ned armen och då blåser vi, då ska det gå fem sekunder innan pucken går i backen. Jag tror vi ger dem några extrasekunder men Malmö står fortfarande och gnuggar taktik så reglerna säger att vi ska släppa pucken och köra på.

Peter säger att det sker fler gånger på match och är arg för att ni ”tar för det” under deras powerplay?

– Nej, det är inget som vi tänkte på. Att ta det bara för de har powerplay. Så som det såg ut så var det rätt att släppa pucken om man ser det regelmässigt.

Fick ni utstå kritik på vägen av isen?

– Inget vad vi hörde i alla fall.