Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Jag pratade med dem men vi kom inte överens”

Jonas Ahnelöv. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN

Rögle vann dragkampen om Jonas Ahnelöv - och nu har OS-backen landat i Ängelholm. 

Här berättar han om att återvända till svensk hockey, varför det inte blev Djurgården och den tunga tiden efter hjärnskakningen i OS. 

– Det snurrade och huvudet bultade. Det var några jobbiga veckor innan det började släppa. Jag mådde inget bra, säger han. 

Med en vecka kvar till SHL-premiären höjde Rögle, som blivit lite av ett snackislag under försäsongen, temperaturen ytterligare med prestigevärvningen Jonas Ahnelöv.  

Under fredagen gjorde han bland annat sitt första träningspass med laget och genomgick läkarundersökning. Men redan förra helgen träffade han sportchefen och tränaren i Skåne. 

– Jag åkte ner och träffade Chris och Cam Abbott i söndags. De berättade vad de tänkte och vill göra med klubben och jag tyckte det lät roligt att starta om på ny kula här och ta klubben till första slutspelet på 26 år. 

Under sommaren har han omgärdats av en hel del intresse efter att det stod klart att han inte skulle fortsätta i KHL-laget Avangard Omsk, där han spelat de tre senaste säsongerna. En klubb som var med i diskussionerna var Djurgården. 

– Jag pratade med Djurgården men vi kom inte överens bara. 

 

FÅ BÄST KOLL! Alla nyheter om Rögle BK – direkt i Messenger 

 

Vad vet du om Rögle sedan tidigare? 

– Min bild av Rögle är att det är en klubb som gått upp och ner mellan SHL och hockeyallsvenskan hela tiden men det ska bli andra bullar nu. 

– Sedan minns jag att det var ett jäkla tryck här nere. Även när det har gått som det gjort har fansen alltid ställt upp. 

Smällde i huvudet vid högre ljud 

Jonas Ahnelöv var med i OS-laget förra säsongen men tvingades lämna turneringen efter en huvudsmäll i tredje matchen. 

– Jag tänkte direkt att något inte var som det skulle. Det snurrade och huvudet bultade. Jag fick gå ut och lägga mig på en brits. 

– Sedan behövde jag ha solbrillor inomhus och när det var högre ljud smällde det i huvudet. Det var några jobbiga veckor innan det började släppa. Jag mådde inget bra. 

30-åringen har inte spelat hockey sedan dess men känner sig fullt återställd nu. 

– Jag har varit hos en specialist, en neurolog, och blivit clearad. 

– Jag har tränat hemma under sommaren med en kompis som är personlig tränare och sedan har jag tränat på is med Flemingsberg. 

Har du fått något besked om att du kan få större problem om du drabbas igen - och är du orolig för att få en ny hjärnskakning?  

– Nej, inget sådant alls. Och så kan jag inte tänka. 

Siktar på topp sex 

Kontraktet med Rögle sträcker sig över ett år. 

– Vi börjar med ett år och så får vi se vad som händer och sker. Jag vill spela så bra om möjligt och hjälpa laget. 

– Alla vill vinna SM-guld men vi siktar på topp sex och slutspel först. 

Med Rögle kommer också hockey-Sveriges förmodligen hetaste derby just nu - Skånederbyt mot Malmö...

– Ja, det ska bli skitkul med Skånederby. Jag spelade något derby i Ryssland och har spelat här i Modo, när vi mötte Timrå, men det ska bli jättekul. 

Vad är det bästa med att komma hem till svensk hockey igen annars?  

– Det är väl just skönt att komma hem efter tre år där. Sedan är det skönt att få prata svenska och engelska med folk som förstår. Där blev det mycket teckenspråk och gestikuleringar. Och google translate gick så där. 

När gör du debut? 

– Jag ska faktiskt hem och packa nu i helgen så jag missar genrepet på söndag. Det blir i stället debut till premiären. In i hetluften direkt. 

Rögle inleder SHL mot Skellefteå på bortaplan.