Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag mötte honom i AHL – det är en skicklig spelare”

Niklas Hansson mötte Joey Laleggia för några år sedan, när båda spelade i AHL.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Joey Laleggia är klar för Rögle.
Foto: TERRENCE LEE / X02835

Rögle bygger för en lång slutspelsvår och har plockat in Joey LaLeggia från Nordamerika.

En spelare som Niklas Hansson har koll på sedan tidigare.

– Jag har mött honom i AHL. Det är en bra förstärkning, säger Röglebacken. 

Egentligen skulle Rögle spela sin första riktiga slutspelsmatch sedan 90-talet redan förra året. Men covid-19 slog till med full kraft i samma stund som hockeytemperaturen började stiga – till sist blev det som bekant inget slutspel alls.

Men det var då och nu är nu.

Trots en hackig form den sista tiden toppar Rögle hela SHL och skåningarna kan börja planera för vårens slutspelsfest. Men allt är inte guld och gröna skogar i Ängelholm och serieledarna har dragits med skador den sista tiden. 

Samt tappat supertalangen Nils Höglander till NHL och Vancouver Canucks. 

Därför har sportchef Chris Abbott agerat på spelarmarknaden och plockat in forwarden Joey LaLeggia – som har sex raka säsonger i den Nordamerikanska farmarligan AHL på sitt hockey-CV.

– Det är klart det är en bra förstärkning, säger Röglebacken Niklas Hansson.

– Det är en spelare jag mött när jag spelade i AHL. Det är en skridskostark spelare som jag tror kan bidra till vårat spel med hårt jobb. Han är en skicklig spelare, det ska bli kul att få hit honom.

Niklas Hansson tillbringade två fullständiga säsonger i AHL, där han tillhörde Texas Stars mellan 2016 och 2019. 

Fick du hjälpa till med rekryteringen då, eftersom du spelat mot honom?

– Nej, inget sådant. Jag kan inte påstå att jag har stenkoll på honom, men jag har mött honom. Jag vet att det är en skridskostark och bra spelare, säger Niklas Hansson.

”Ska visa oss från vår bästa sida”

Rögleformen har varit böljande sedan december och tisdagens strafförlust mot Djurgården innebar att skåningarna har förlorat fem av de senaste tio SHL-omgångarna.

Samtidigt har Niklas Hansson själv prickat storformen med nio poäng på åtta matcher. Mot Djurgården blev det dubbla mål redan i den första perioden och den 26-årige backen har nu totalt gjort 20 poäng för sitt Rögle under vintern.

– Jag känner att min prestation mot Djurgården var ett steg tillbaka jämfört med senaste matchen mot HV71 (vinst 5-1). Jag vill komma upp i en högre nivå, säger en något självkritisk Niklas Hansson, och fortsätter:

– Sedan är det alltid svårt att analysera sina egna prestationer när man precis har förlorat en match. Det är frustrerande, man vill vinna matcherna och gör man inte det blir man frustrerad. Det är svårt att vara helt nöjd…

Ni möter Djurgården redan på torsdag igen, vad krävs för att vinna?

– Det är perfekt med ny match, vi får chans till revansch direkt. Vi ska åka upp där och verkligen ge allt. Vi ska visa oss från vår bästa sida och göra en fullständig och komplett match över tre perioder.

Blir det två nya mål?

– Eller tre nya poäng? Hellre det.