Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag möter gärna Rögle i slutspelet”

Frederik Storm.Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT
Frederik Storm i kamp med Rögles Simon RyforsFoto: BILDBYRÅN

MALMÖ. Trots en svag start på säsongen, och stundtals petad under hösten, så gör Frederik Storm sin mål- och poängmässigt bästa SHL-säsong i karriären.

På tisdagen ställs hans Redhawks mot Rögle, och det är ett lag som Storm gärna ställs emot även i ett slutspel.

– Rögle i slutspel? Det tar jag väldigt gärna! Då blir det krig, säger dansken.

Frederik Storm går in på sin sjunde säsong i Malmötröjan. Dansken har blivit en av veteranerna i laget och under andra halvan av säsongen har det varit han som lett offensiven.

Han är målbäst i laget med 17 mål, och en poäng till innebär att han för första gången i karriären kliver upp i 30 poäng på SHL-nivå.

– Jag är alltid hungrig på mål. Det spelar ingen roll vad jag gjort tidigare. Jag vill alltid göra mer, säger han.

Redhawks fem bästa målskyttar 2018/2019

1. Frederik Storm - 17 mål

2. Konstantin Komarek - 13 mål

3. Emil Sylvegård - 11 mål

4. Max Görtz - 9 mål

5. Johan Olofsson - 9 mål

Sjunde säsongen i Malmö Redhawks

Hur ser man på att möta Rögle, efter sju säsonger i klubben?

– Det är alltid roligt. Det blir intensivt, och det kommer mycket folk på läktarna. Det gör att man aldrig kan svara på hur en matchbild kommer se ut i de här matcherna. Vi vet att det blir tufft, för Rögle är ett bra lag, och vi vet att det kommer att bli fysiskt, och på den biten har vi gått ner oss lite. När vi är bra i vårt fysiska spel, så kör vi över våra motståndare.

Trots att Storm knappast är den mest fysiska spelaren i Malmös lag, så vill han ändå ta sin kamp i det spelet.

– Man behöver inte vara åka runt och tackla för att vinna den fysiska kampen. Ibland räcker det man markerar och vinner insidan. För egen del har jag lyckats bra med det den sista tiden och det är därför det lossnat också tror jag.

”Det blir ett öppet krig”

På tisdagskvällen blir det sista derbyt för säsongen. I grundserien.

Lagen kan nämligen ställas mot varandra redan i slutet av veckan. Då i en åttondelsfinal, om det klaffar med tabellplaceringarna.

– Vi vill självklart hamna så högt som möjligt, men skulle vi ställas mot Rögle i en åttondelsfinal, så tar jag gärna det, säger Storm.

– Det blir ett krig. Det blir ett öppet krig, för det betyder mycket för båda lagen och viktiga poäng står på spel.

Passar det dig bäst med en match som landar på 15 mål som det hänt tidigare, eller vill du ha tillknäppt?

– Jag bjuder gärna vår publik på många mål, för vår del, men vi vill alltid vara starka defensivt. Det är självklart roligt för fansen om det blir många mål. Men det ska vara vi som gör målen.

Frederik Storm hittar ett av sina favoritderbyn från förra säsongens premiär. Då vann Malmö Redhawks med 5-0, och någonting i den stilen hade passat Redhawks danske skyttekung.

– En sådan gör jag gärna om igen. Gör jag dessutom ett hattrick så blir det perfekt, för då innebär det att jag gjort 20 mål.