Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅNFoto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
 Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
Foto: PELLE BÖRJESSON / BILDBYRÅN IDROTTSFOTOFoto: PELLE BÖRJESSON / BILDBYRÅN IDROTTSFOTO
 Foto: PELLE BÖRJESSON / BILDBYRÅN IDROTTSFOTO

"Jag kan nästan spela nationalsången"

Publicerad

I sommar har han fått mest uppmärksamhet som hockeystjärnan som vill lära sig spela saxofon. 

Nu ska Eric Martinsson sätta ännu större avtryck i Växjö under hans troligtvis sista år i klubben. 

– Snittar man 22 minuter i speltid får man visa vägen i omklädningsrummet också, säger 24-åringen.

Eric Martinsson, 24, är en av Växjö Lakers bästa spelare men under sommaren har rubrikerna om honom inte handlat så mycket om hockey. 

I stället blev det en stor hype när han gick ut i sociala medier och efterlyste en privatlärare som kan lära honom spela saxofon. 

– Radiosporten fixade en lärare till mig, en gammal dansbandslegend (Thorleif Torsensson) här. Jag har tagit några lektioner och det har gått helt okej, berättar Eric Martinsson. 

– Men jag fått lite förkylningsblåsor på läppen så det är svårt att spela just nu. Kanske kom det lägligt också för det har varit mycket med hockeyn inför premiären. 

Har du spelat saxofon för laget ännu? 

– Nej, så långt har jag inte kommit. Men jag har nästan lärt mig nationalsången. 

Spelar du upp den om ni vinner SM-guld då? 

– Då får jag väl spela något lite roligare om det blir ett sådant firande? Det hade varit kul. 

Nobbade NHL-intresse för sista året i Växjö

Men hockeyn då? Eric Martinsson nobbade NHL-intresse i våras för att spela sitt sista år på kontraktet med Växjö. 

– Jag vill bli ännu lite bättre i alla delar av spelet. Sedan är det klart jag vill producera lite mer och få bra statistik. Men allt sådant kommer när man spelar bra och gör alla grunder bra. 

Känner du att du är redo för en mer ledande roll i laget? 

– Ja, redan förra året tog jag en mer ledande roll jämfört med de två första åren i klubben, både i omklädningsrummet och på isen. Jag snittade 22 minuter i speltid och då får man visa vägen i omklädningsrummet också. Förhoppningen kan jag bygga vidare på det och ta ytterligare steg både verbalt och i spelet. 

Det finns kanske fler potentiella topplag i SHL än någonsin den här säsongen – vad talar för Växjö? 

– Vi har ett spännande lag med många unga spelare som kanske inte folk utifrån har så bra koll på men som har sett riktigt bra ut. Elias Pettersson, Jonas Röndbjerg och Joel Persson, som har gjort det jättebra från division 1.  

– Sedan har vi fått in erfaren spets som Viktor Fasth, Daniel Rahimi och Janne Pesonen. 

Vad betyder Daniel Rahimi för er? 

– Jättemycket. Vi saknade hans spelstil på backsidan förra året. Det fanns väldigt mycket skicklighet men inte den där tuffa stora ledaren där bak. Sedan har jag aldrig träffat honom privat men han är en stor ledare i omklädningsrummet också. Vi kommer få jättestor nytta av honom. 

Relaterade ämnen
Elisabeth Lindbäck
Elisabeth Lindbäck

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag