Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag har svårt att se Växjö styra matchen”

Leon Bristedt inför en av finalmatcherna mot Växjö Lakers.
Foto: MIKAEL FRITZON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Ängelholm laddar upp för Rögles första hemmafinal någonsin.

Och seger kan vara ett måste – om de skånska gulddrömmarna inte ska grusas i förtid.

– Jag har svårt att se att Växjö ska kunna styra matcherna i Ängelholm, säger Leon Bristedt. 

Leon Bristedt är en av många spelare i Rögle som har hittat ytterligare en växel sedan grundserien avslutades.

Med sina nio inspelade poäng leder han just nu Rögles interna poängliga i SM-slutspelet, ihop med centerstjärnan Simon Ryfors

– Spelet är bra och vi måste lita på vårt spel över 60 minuter. Gör vi det så sätter vi oss i en riktig bra chans att börja vinna matcher, säger Leon Bristedt. 

Resultatmässigt har finalserien mot Växjö Lakers inte börjat som det var tänkt. Visserligen har Rögles båda matcher så här långt spelats på bortais – men båda har slutat med torsk.

Först med 2-1 och därefter med 3-2. 

– Växjö är jäkligt effektiva och gör mål på ungefär de lägen som de har, säger Bristedt, som var inblandad i båda målen som Rögle gjorde framåt under den andra finalmatchen:

– Personligen känns det bättre och bättre och det är kul att jag har kunnat steppa upp och hjälpa laget mer än vad jag haft möjlighet till tidigare under säsongen.

– Men det handlar inte om mig nu utan det handlar om laget. Vi ska hitta sätt att vinna matcher, fortsätter Bristedt.

Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN

”Det är lite svårt ibland” 

Leon Bristedt tvingades ta en paus från hockeyn tidigare under säsongen efter att han drabbades av covid-19. Forwardsstjärnan har därefter ofta haft en mer undanskymd roll i Rögle, med begränsad speltid. 

Under måndagens andra finalmöte var Leon Bristedt återigen uppskriven som extraforward. Men han spelade ändå i strax under 14 minuter.

– Vi har en ganska tydlig spelstruktur i laget och man vet hur många fungerar, säger Bristedt, som skiftade mellan olika kedjor i måndags: 

– Det är klart det är lite svårt ibland. Men jag har inga problem att göra det, jag spelar där jag behövs. 

Under torsdagskvällen fortsätter Rögles finalserie mot Växjö Lakers. Match tre har nedsläpp klockan 20.00 i Catena arena. 

Tror du matcherna kommer förändras i Ängelholm jämfört med Växjö? 

– Inte direkt. Det kommer fortsätta vara tajta matcher och jag har svårt att se att Växjö ska kunna styra matcherna i Ängelholm. De kommer förhoppningsvis behöva anpassa sig efter oss och vi kommer trumma på. 

– Vi kommer bli ännu bättre. Det börjar med en vinst på torsdag, säger Leon Bristedt.