Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Jag gillar att spela aggressivt”

Anton Bengtsson beskriver sig själv som defensiv, och fysisk. Foto: MIKAEL FRITZON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Nästa säsong blir Anton Bengtsson en del av storsatsande Rögle. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Som hockeyspelare är han känd för att inte backa från att sätta en tackling eller två.

Men i Rögle hoppas Anton Bengtsson även få en chans att ta en större offensiv roll. 

– Jag gillar att spela aggressivt, säger han. 

Den 18 mars var det Anton Bengtsson och hans lagkamrater i HV71 som sparkade ut Rögle från SM-slutspelet.

Men nästa säsong byter han gult och blått mot grönt och vitt.

Anton Bengtsson har skrivit på ett två år långt avtal med Rögle och ser fram emot att försöka vara med och föra den skånska klubben till nya höjder.

– Truppen ser verkligen spännande ut. Jag tycker Rögle värvat väldigt bra och behållit bra spelare. Det känns som vi får ihop ett bra lag, men sedan ska man komma ihop som grupp också. Det går inte att bara ha materialet, säger den hårdjobbande centern.

Rögles sportchef Chris Abbott visade tidigt intresse för Anton Bengtsson efter att SHL säsongen nått ett slut. Själv behövde 26-åringen lite betänketid innan han valde att packa väskorna och flytta ner till nordvästra Skåne. 

– Jag har varit i HV71 i sju säsonger och har känt att jag stampat lite de senaste åren. Jag behöver något nytt och känner även personlighetsmässigt att jag vill prova något annat, säger han.

Anton Bengtsson beskriver sig själv som en hårtjobbande center med defensiven i fokus – och han tvekar inte att sätta en tackling om det krävs. Foto: LARS ANDERSSON / LARS ANDERSSON EXPRESSEN

”Gillar att spela tufft”

Hockeynews rapporterade under onsdagen att Anton Bengtsson är en av tio spelare i SHL som tacklas mest. Själv säger han att han gillar det fysiska spelet, men han ser sig inte som någon hårding på isen. 

– Jag såg den listan i går och skrattade lite. Jag gillar att spela hårt och fullföljer gärna och jag tacklas om jag får läget. Men det var en del tuffa spelare på den listan och jag känner mig inte som en av dem, säger han. 

Frågan är dock hur många tacklingar Anton Bengtsson får en chans att sätta den kommande säsongen. När SHL under onsdagen släppte regelboken för nästa säsong fick den nya regeln ”Late hit” en och annan att höja på ögonbrynen. 

Regeln slår fast att ”den som tacklar en spelare som precis har spelat pucken ifrån sig ska ådömas utvisning”. 

Såväl Malmös lagkapten Fredrik Händemark som Växjös kapten Erik Josefsson är skeptiska till den nya regeln

Anton Bengtsson instämmer i den kritiken.

– Om man är i pressat läge händer det att man chippar pucken och då räknar man ofta med att få en tackling. Då blir det ganska hårt att ta en utvisning, säger han.

Anton Bengtsson i SHL

2018/19

Matcher: 50

Mål: 7

Assist: 9 

2017/18

Matcher: 52 

Mål: 9

Assist: 8 

2016/17

Matcher: 32

Mål: 5

Assist: 3 

2015/16

Matcher: 50

Mål: 7

Assist: 6 

2014/15

Matcher: 52 

Mål: 13

Assist: 6

2013/14

Matcher: 51

Mål: 2

Assist: 5 

2012/13

Matcher: 37

Mål: 2

Assist: 3 

Hyllar Rögles supportrar

Förutom fysisk så beskriver Anton Bengtsson även sig själv som en center med starka defensiva egenskaper. I Rögle hoppas han däremot också få en chans att utveckla sitt offensiva spel och bättra på sin poängskörd.

Dessutom ser han fram emot att spela inför Rögles högljudda hemmapublik. 

– Vi spelade en slutspelsmatch där och då var en väldigt härlig stämning. Att ha de i ryggen framöver kommer bli väldigt kul och det känns som att Rögle verkligen har något spännande på gång. 

Finns där några spelare i Rögle du tror kommer bli extra stora utropstecken nästa säsong? 

– Det är lite spännande med de unga spelarna i laget. Både Nils Höglander och Dominik Bokk är talanger och tidigt draftade. De kommer bli spännande att följa under vintern.