Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Inte ens i byråkrat-Sverige borde detta vara krångligt”

Johanna Dahlén och Adam Johansson om hårda tacklingar, Brynäs kris och Växjös framfart.
Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

I söndags meddelade disciplinnämnden att Örebros Emil Larsson stängs av i fem matcher.

Idag meddelade Örebro att verksamheten ställs in så de kommande fyra matcherna skjuts upp på grund av ett coronautbrott.

Det innebär att Larsson i praktiken bara blir avstängd i en match.

Nu går Malmös tränare Joakim Fagervall i taket över regelverket.

– Inte ens i byråkratsverige borde detta vara krångligt att ändra, säger Fagervall.

Det är inte första gången under hösten som lag ”tjänar” på att ett coronautbrott pågår som gör att matcher blir uppskjutna.

Brynäs Anton Rödin avtjänade inte heller sina fyra matcher i samband med att Brynäs fick matcher uppskjutna i slutet av oktober, när deras motståndare blev smittade.

– För mig är det världens enklaste grej. Man bestämmer i ligan att är det fem matcher, så är det fem matcher, punkt slut.

Man måste tydligen följa regelverket från riksidrottsförbundet när det gäller avstängningar.

– Jag vet. Men det är väl bara att komma överens i vår liga, att så här gör vi. Är det fem matcher, så är det fem matcher som gäller och då sitter den spelaren i de fem kommande matcherna. För mig är det jätteenkelt, säger Fagervall.

– Det blir löjets skimmer för mig när man så strikt ska hålla det till tidsbestämt. Jag läste i domen i söndags att han fick fem matcher och över 50.000 kronor i böter. Då är det väl det som gäller? Avstängningen blir helt värdelös. Han straffas ju knappt för sin handling, fortsätter Malmötränaren.

”Hade tyckt det var skitbra”

Örebro skjuter till en början upp matcherna mot Leksand, Linköping, Brynäs och Frölunda.

Det kan bli tal om ytterligare någon match.

I så fall kommer Emil Larsson inte att vara borta en enda match.

– Men matcherna ska spelas senare. Ingen match har ju blivit inställd. De är uppskjutna. Då får han väl sitta de fem närmsta matcherna Örebro spelar. Det är hur enkelt som helst. Det är inte ens krångligt i byråkratsverige att ändra på. 

Hur ska man göra i fortsättningen?

– Jag kan garantera att hade man kommit överens om att antalet matcher man är avstängd, ska man också sitta, oavsett vad som står i någon tidsbestämd period, så hade alla klubbar också skrivit under det, och följt det.

Hur hade du reagerat om du fått en spelare avstängd och ni behövde skjuta upp matcher?

– Hade förstås tyckt att det var skitbra. Tänk att få en spelare borttagen och plötsligt kan man nyttja honom och spela matcherna senare. Det hade varit kanon.

Malmö höll ihop försvaret i slutet och vann med 4-3 mot Skellefteå.