Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Ingen ska skadas av såna dumma grejer”

Éric Gélinas efter huvudsmällen. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

Éric Gélinas är tillbaka på is efter huvudsmällen mot Luleå förra veckan. 

I en intervju med hd.se är han starkt kritisk över att Austin Farley inte fick något straff. 

– Jag har sett repriser och frusit bilden, du kan tydligt se att han hoppar och att jag får hans armbåge på vänstra sidan i ansiktet. Ingen ska skadas av sådana här dumma, onödiga grejer, säger han. 

Rögle stormar fram i SHL. 

När laget reser till Karlstad på torsdag är det med sju raka segrar i bagaget. 

– Det blir en tuff bortamatch. Färjestad öser in mål framåt, är rörliga och har ett vasst powerplay. Det gäller för oss att fortsätta på vår nivå, vara noggranna och göra rätt saker, säger Janne Larsson till klubbens hemsida. 

Rögle inledde veckan med en frivillig träning efter de många jämna och tuffa matcherna. 

Men på tisdagen var nästan alla tillbaka på is. 

Mattias Sjögren stannade dock i gymmet och ska enligt klubbens presschef Lasse Mauritzson sagt att han hade många komptimmar att ta ut sedan säsongen 2007/08. 

– De timmarna har jag inte koll på men han behövde vila lite. Han lirar på torsdag, försäkrar assisterande tränaren Janne Larsson till Rögles hemsida. 

Gélinas på is igen

Däremot är Éric Gélinas tillbaka på is efter hjärnskakningen. 

– Ja.. vi får se, det är tveksamt. Han får känna sig för. Det går sakta åt rätt håll. 

Éric Gélinas säger själv i en intervju med Hd.se att han inte är fullt återställd. 

 – Mina dagar börjar bli rätt tråkiga, så det är skönt att vara tillbaka på isen. Jag är inte fullt återställd ännu, men jag har inga problem att koncentrera mig längre stunder och har ingen konstant huvudvärk.

Röglespelaren är också starkt kritisk till att Austin Farley varken fick varken utvisning eller avstängning för tacklingen som sänkte honom i matchen mot Luleå förra veckan.  

 – För mig handlar det om brist på konsekvens när det kommer till smällar mot huvudet. Vi hade möten inför säsongen där vi informerades om att huvudsmällar skulle straffas automatiskt. Jag tycker att det är bra, säger han till Hd.se 

– Killen är så mycket kortare än jag. Jag har sett repriser och frusit bilden, du kan tydligt se att han hoppar och att jag får hans armbåge på vänstra sidan i ansiktet. Ingen ska skadas av sådana här dumma, onödiga grejer – vi måste komma bort från det.