Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ingen fortsättning i Rögle för Stanley Cup-vinnaren

Ben Smith i mitten, är en tidigare Stanley Cup-vinnare och lämnar Rögle efter tio matcher.Foto: BILLY HURST / AP FR171248 AP
Rögles sportchef Chris Abbott.Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Rögle har varit öppna med att korttidslånet Ben Smith gärna får fortsätta i klubben.

Men så blir det inte. 32-åringen återvänder till Tyskland och Adler Mannheim. 

– Vem vet, våra vägar kanske korsas igen, säger Ben Smith. 

Ben Smith anslöt till Rögle så sent som i början på oktober, efter att succényförvärvet Adam Tambellini skadats. På tio SHL-omgångar har den amerikanska centern gjort fyra poäng (1+3).

Men det blir inte någon längre vistelse i nordvästra Skåne för Ben Smith – trots att Rögle öppnat för att behålla honom. Under fredagen reste den forne Stanley Cup-vinnaren nämligen tillbaka till Adler Mannheim.

– Först av allt vill jag tacka Ben för hans insatser för klubben under den här perioden. Han motsvarade de förväntningar vi hade på honom, det är en rutinerad och mycket duktig spelare som har varit en värdefull tillgång för vårt lag under den här tiden. Sen vill jag tacka Mannheim för att vi fick låna Ben, säger Rögles sportchef Chris Abbott till klubbens hemsida.

Drabbades av corona

Ben Smith skulle egentligen stå för minst två matcher till i Rögle-tröjan. Dels i samband med årets andra derby mot Malmö Redhawks och dels mot Leksand.

Men Rögle har slagits hårt av coronaviruset efter den förra helgens förlustmatch mot Örebro. Därför har veckans två matcher ställts in.

– Det har varit en fantastisk upplevelse. SHL är en riktigt bra liga och det har varit kul att få testa på den. Jag har stortrivts i Rögle och det är en mycket väl fungerande organisation med en spännande framtid framför sig. Vem vet, våra vägar kanske korsas igen, säger Ben Smith till Rögles hemsida.

Den tyska ligan har fortfarande inte startat och det var just därför Rögle kunde hämta in Ben Smith på lån. Men numera är tanken att Adler Mannheim och resten av ligan ska starta upp i december.

SE MER: Anders Larsson: ”Smittspridningen i SHL bekymrar mig”