Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ilskan: "Vet inte om de vill ha oss ur ligan"

Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN
Foto: SÖREN ANDERSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ANDERS BJURÖ / BILDBYRÅN

Mattias Guter sågade domarbedömningen efter sitt bortdömda mål i andra perioden.

– Jag vet inte om de vill ha ut oss ur ligan, något skumt är det, sa han i pausintervjun med C More.

Nu stöttas han av konkurrenter runtom i SHL.

– Jag har fått många sms från spelare runtom i ligan som tycker som jag, att det ska vara mål, säger Guter.

Djurgården gick ifrån till 2–0 i mötet mot Karlskrona. 

Då tryckte Mattias Guter in pucken i mål – men reduceringen uteblev. 

Guter reagerade då kraftigt i pausintervju med C More.

– De säger att jag tillsammans med deras bak tar målvaktens benskydd där i målet. Jag tycker att det är åt helvete. Jag får en knuff av deras kille in på Adam. Det är bara att fria, det är patetiskt. 

C More: Menar de att du hade kunnat undvika honom? 

– Jag vet inte hur jag ska göra det. Jag kommer i full fart, försöker håll koll på pucken nedanför mig. Jag har en kille som trycker på mig bakifrån. Jag vet inte om de vill ha ut oss ur ligan, något skumt är det. Jag blir så jävla irriterad, det är fan inte okej. 

Guters ilska: "Har fått många sms"

Efter matchen utvecklar han sina tankar. 

– Jag har fått många sms från spelare runt om i ligan som tycker som jag, att det ska vara mål. Det är tråkigt, speciellt när det inte är solklart och så mycket som står på spel är det tufft. 

– Jag har inte tittat på situationen, men att döma av sms:en och vad Djurgårdsspelarna sa när vi tackade efteråt så står jag fast vid det jag sa. 

Även det att domarna vill ha ut er ur ligan? 

– Nej. Alltså det blir lite vi mot världen, det är den känslan man får. Det där sa jag i stridens hetta och man är inte så smart alla gånger när det brinner till. Jag tycker verkligen att de kan fria, det är ju inte solklart någonstans. Domarna säger också att det är en otroligt svår situation på isen, så vad fasen, fria hellre än fäll. Vi vill ju se mål, säger Guter. 

Djurgårdens kross - vann med 7-0

Djurgården vann till slut med 7–0 – efter att ha varit klart bättre matchen igenom. Calle Ridderwall gjorde två mål, varav ett med stor hjälp av Karlskronabacken Bobbo Petersson som tillsammans med målvakten Johannes Jönsson stötte in pucken i eget mål. William Lagesson, Gustav Possler, Henrik Eriksson, Lukas Vejdemo och Linus Johansson skrev även in sig i målprotokollet. 

Djurgårdsprofilen Mikael Ahlén:

– Vi hade matchen under kontroll. Det var väl deras fem mot trea och det bortdömda målet som hade kunnat få det att stå att väga, men annars försökte de få igång lite gruff. Och det kan man förstå. De är i en situation där de är desperata av att vinna, säger Ahlén.

En match med många utvisningar, hur upplevde du det?

– Jag vet inte. Det var väl åt båda håll. De tog ganska lätta utvisningar, men var ganska konsekventa. Linus Johansson åkte ju ut för en vanlig tackling så det var åt båda håll. 

Matchstraff efter crosschecking 

Ahlén var inblandad i en situation där Karlskronas Akim Aliu fick matchstraff – efter en crosschecking.

– Det var lite gruff där. Jag vänder mig mot deras back och garvar lite för jag tycker varken att han eller jag skulle åka ut där. Då brinner han till. Det har väl lite med deras situation, det är desperat och de är på tårna. Jag har inte så mycket mer att säga om det. 

Gustav Posslers 3–0 – elva sekunder in i tredje perioden – stängde matchen helt. 

– I stort sett åkte jag bara in och sköt. Det var inte igår. Det var förlösande och hjälpte nog laget en del också, säger han.

– Vi har en riktigt bra lagkänsla och fokuserar på vårt. Jag tror att det är nyckeln. De gör väl vad de kan och försöker att få det lite grinigare. Vi faller för det delvis, men sköter det riktigt bra där ute. Och man ska inte glömma att Adam (Reideborn) var riktigt bra i mål.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!