Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅNFoto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN
 Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN
Foto: SÖREN ANDERSSON/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: SÖREN ANDERSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: SÖREN ANDERSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ANDERS BJURÖ / BILDBYRÅNFoto: ANDERS BJURÖ / BILDBYRÅN
 Foto: ANDERS BJURÖ / BILDBYRÅN

Ilskan: "Vet inte om de vill ha oss ur ligan"

Publicerad

Mattias Guter sågade domarbedömningen efter sitt bortdömda mål i andra perioden.

– Jag vet inte om de vill ha ut oss ur ligan, något skumt är det, sa han i pausintervjun med C More.

Nu stöttas han av konkurrenter runtom i SHL.

– Jag har fått många sms från spelare runtom i ligan som tycker som jag, att det ska vara mål, säger Guter.

Djurgården gick ifrån till 2–0 i mötet mot Karlskrona. 

Då tryckte Mattias Guter in pucken i mål – men reduceringen uteblev. 

Guter reagerade då kraftigt i pausintervju med C More.

– De säger att jag tillsammans med deras bak tar målvaktens benskydd där i målet. Jag tycker att det är åt helvete. Jag får en knuff av deras kille in på Adam. Det är bara att fria, det är patetiskt. 

C More: Menar de att du hade kunnat undvika honom? 

– Jag vet inte hur jag ska göra det. Jag kommer i full fart, försöker håll koll på pucken nedanför mig. Jag har en kille som trycker på mig bakifrån. Jag vet inte om de vill ha ut oss ur ligan, något skumt är det. Jag blir så jävla irriterad, det är fan inte okej. 

Guters ilska: "Har fått många sms"

Efter matchen utvecklar han sina tankar. 

– Jag har fått många sms från spelare runt om i ligan som tycker som jag, att det ska vara mål. Det är tråkigt, speciellt när det inte är solklart och så mycket som står på spel är det tufft. 

– Jag har inte tittat på situationen, men att döma av sms:en och vad Djurgårdsspelarna sa när vi tackade efteråt så står jag fast vid det jag sa. 

Även det att domarna vill ha ut er ur ligan? 

– Nej. Alltså det blir lite vi mot världen, det är den känslan man får. Det där sa jag i stridens hetta och man är inte så smart alla gånger när det brinner till. Jag tycker verkligen att de kan fria, det är ju inte solklart någonstans. Domarna säger också att det är en otroligt svår situation på isen, så vad fasen, fria hellre än fäll. Vi vill ju se mål, säger Guter. 

Djurgårdens kross - vann med 7-0

Djurgården vann till slut med 7–0 – efter att ha varit klart bättre matchen igenom. Calle Ridderwall gjorde två mål, varav ett med stor hjälp av Karlskronabacken Bobbo Petersson som tillsammans med målvakten Johannes Jönsson stötte in pucken i eget mål. William Lagesson, Gustav Possler, Henrik Eriksson, Lukas Vejdemo och Linus Johansson skrev även in sig i målprotokollet. 

Djurgårdsprofilen Mikael Ahlén:

– Vi hade matchen under kontroll. Det var väl deras fem mot trea och det bortdömda målet som hade kunnat få det att stå att väga, men annars försökte de få igång lite gruff. Och det kan man förstå. De är i en situation där de är desperata av att vinna, säger Ahlén.

En match med många utvisningar, hur upplevde du det?

– Jag vet inte. Det var väl åt båda håll. De tog ganska lätta utvisningar, men var ganska konsekventa. Linus Johansson åkte ju ut för en vanlig tackling så det var åt båda håll. 

Matchstraff efter crosschecking 

Ahlén var inblandad i en situation där Karlskronas Akim Aliu fick matchstraff – efter en crosschecking.

– Det var lite gruff där. Jag vänder mig mot deras back och garvar lite för jag tycker varken att han eller jag skulle åka ut där. Då brinner han till. Det har väl lite med deras situation, det är desperat och de är på tårna. Jag har inte så mycket mer att säga om det. 

Gustav Posslers 3–0 – elva sekunder in i tredje perioden – stängde matchen helt. 

– I stort sett åkte jag bara in och sköt. Det var inte igår. Det var förlösande och hjälpte nog laget en del också, säger han.

– Vi har en riktigt bra lagkänsla och fokuserar på vårt. Jag tror att det är nyckeln. De gör väl vad de kan och försöker att få det lite grinigare. Vi faller för det delvis, men sköter det riktigt bra där ute. Och man ska inte glömma att Adam (Reideborn) var riktigt bra i mål.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag