Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hyllningen: Jämförs med superstjärnan

Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA

Växjös supertalang Elias Pettersson, 19, kan spela i NHL redan nästa säsong.

Det säger Vancouvers utvecklingschef Scott Walker som jämför poängkungen med superstjärnan Connor McDavid.

– När det kommer till frågan om Elias kan spela i NHL nästa år, så efter vad jag har sett: tveklöst att han kan göra det nästa år, säger Scott Walker till Hockeynews.se.

Elias Pettersson har gjort stor succé under sin debutsäsong i SHL.

Den 19-årige forwarden har snabbt blivit hela ligans poängkung och toppar poängligan med 35 poäng på 26 matcher. Ett poängsnitt som till och med är högre än Peter Forsbergs rekordnotering från säsongen 1992/93.

Elias Pettersson draftades av Vancouver Canucks som femteval i den första rundan i sommarens NHL-draft och förväntas vara en av de stora stjärnorna i JVM i Buffalo som inleds den 26 december.

En som redan är väldigt imponerad av Petterssons framfart och spel är Vancouvers utvecklingschef och Kanadas assisterande förbundskapten i kommande OS i Sydkorea i februari, Scott Walker.

– Han har stenhård kontroll på pucken, han är en lysande passningsspelare och är så smart. Han kan till och med slå passningar när han ligger ner på isen, säger Scott Walker i en intervju med Hockeynews.se.

”Kan spela i NHL nästa år”

Växjö Lakers har förhoppningar om att behålla Elias Pettersson i ytterligare en säsong i SHL, men det kan bli svårt. Scott Walker är övertygad om att Pettersson skulle vara redo för NHL redan till hösten.

– Jag har inte varit med jättelänge, men tillräckligt länge. När det kommer till frågan om han kan spela i NHL nästa år, så efter vad jag har sett: tveklöst att han kan göra det nästa år.

Scott Walker tror att Elias Pettersson kan bli lika bra som bröderna Daniel och Henrik Sedin som båda gjort över 1000 poäng i NHL för Vancouver.

Jämför Pettersson med McDavid

Men det är en annan NHL-stjärna som han ser störst likheter med. Edmontons superstjärna Connor McDavid, som Walker var assisterande förbundskapten för när Kanadas J20-lag vann JVM 2014/15.

– Han kommer in och är så anspråkslös, trevlig kille och så väldigt bra. Det är som Connor McDavid som jag har coachat i junior-VM. Han sitter inte där och tycker att han är så bra. Han är en som en av de andra, bara det att han är så väldigt bra på det han gör, haha. Jag gillar den biten också för det är en hård sport. Det är få som är så bra som de två killarna, men när man ser dem uppskattar man det ännu mer. De tar inget för givet och det är antagligen därför de är bra när man ser hur mycket de jobbar på sitt spel, säger Scott Walker till Hockeynews.se.