Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hyllningen: ”Han har allt för att spela i NHL”

Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN
Foto: STEFAN JERREVÅNG/TT / TT NYHETSBYRÅN

Tvåa i SHL:s poängliga och överlägsen bäst bland backarna i ligan.

När SportExpressens experter fick rösta om ligans 25 bästa spelare blev också Kodie Curran utsedd till SHL:s bästa spelare.

Och Rögles tränare Cam Abbott hymlar inte om vad han tycker om sin back.

– Jag tycker han har allt för att spela i NHL, säger Abbott. 

När SportExpressens fem hockeyexperter fick lägga sina röster på SHL:s 25 bästa spelare var det inte någon fråga om vem som skulle vara etta. 

Kodie Curran hamnade högst upp på tre av fem experters listor, och när alla röster sammanställdes var Rögles back etta. Ett kvitto på att Curran gjort en bra säsong med sitt Rögle - något som också syns i statistiken.

Curran har gjort flest assist och flest poäng av samtliga backar. Backen dessutom är tvåa i hela SHL:s poängliga och har goda chanser att bli den första backen att vinna SHL:s poängliga i modern tid.

Döm därför av ingens förvåning när Curran efter matchen mot Skellefteå AIK i lördags tokhyllades av sin tränare, Cam Abbott:

– Det är väldigt inspirerande att jobba nära honom och se honom på isen nästan varje dag. Jag tycker han har allt för att spela i NHL.

”Har alltid tyckt han platsar i NHL”

Vidare fortsätter Abbott med att fortsätta sitt resonemang om Currans chanser att spela i NHL:

– Jag har alltid tyckt att han platsar i NHL, ända sedan jag såg honom första gången. Han har skickligheten och spelsinnet för att spela på den högsta nivån.

Vad är det som gör honom så bra?

– Han är en lagspelare som gör allt för att vinna och hjälper laget på alla sätt för att vi ska vinna matcher, och det är det bästa med honom.