Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hyllas av coachen ”En uppgradering”

Jan-Mikael Järvinen.Foto: Johan Svensson
Jan-Mikael Järvinen på en träning med Malmö Redhawks.Foto: Olof Berglund
Jan-Mikael Järvinen på en träning med Malmö Redhawks.Foto: Olof Berglund
Jan-Mikael Järvinen på en träning med Malmö Redhawks.Foto: Olof Berglund
Malmö Redhawks tränare Joakim Fagervall.Foto: Christoffer Borg Mattisson / Bildbyrån

Jan-Mikael Järvinen har gjort sin första träning med Malmö Redhawks. Det blev flåsigt när tränare Joakim Fagervall hade mycket skridskoåkning på schemat för sina spelare när veckan startades upp.

– Det var tufft, flåsar Järvinen.

– Jag ser en klar uppgradering i laget, säger Fagervall.

Den nya finländaren som kom från tyska toppklubben Adler Mannheim och var en av de främsta spelarna i laget i våras, med sina 44 poäng kommer nu till Sverige för första gången.

Han har koll på vad som väntar.

– Många kallar SHL för en defensiv liga. Det kommer av att alla här jobbar så extremt hårt. 

Hur passar det för dig?

– Jag hoppas vi ska kunna hitta någon bra medicin för att luckra upp de andra lagens försvarsspel. Det är därför jag är här.

Redhawks tränare Joakim Fagervall, fick plocka fram sin finska från barndomen och alla instruktioner till sitt nyförvärv fick Järvinen på hemspråket.

– Vi får se till att det inte blir korvstoppning när han får så mycket information på en gång. Men jag ser en spelare som har bra fart i spelet och är bra med puck och trots sin storlek så är han totalt orädd och det gillar jag, säger Fagervall.

I kedja med Carl Persson och Adam Brodecki

Järvinen parades ihop med Carl Persson och Adam Brodecki.

Fagervall ser en kedja som kan bli ytterligare ett starkt offensivt vapen.

– Calle tycker jag har sett oerhört intressant ut. Med Järvinen som passningsläggare så tror jag han kan komma till avslut och ”Brodda” såg också väldigt intressant ut där, summerar Fagervall.

För Jan-Mikael Järvinen gäller det i första hand att hitta sig själv.

– Jag har inte tränat med ett lag på sex månader. Jag måste försöka hitta mig själv och hitta en bättre form. Men ge mig en eller två veckor så ska det se bättre ut.

– Det fanns en sak man märkte direkt. Det är två spelare som kan åka skridskor, men jag är inte orolig för kemin. I första hand gäller det nu att hålla fokus på det jag ska göra och att ta in det jag ska från tränaren, säger Järvinen.

Du spelar center nu. Är det din rätta position?

– Jag har spelat center för det mesta. Det var några matcher jag spelade som ytter förra säsongen, så jag kan spela båda.