Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅNFoto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
 Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅNFoto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN
 Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN

"Honkens" desperata jakt på en ny klubb

Publicerad

Tunga meriter från NHL och Tre Kronor verkar inte räcka.

SHL-säsongen närmar sig men Johan "Honken" Holmqvist är fortfarande klubblös.

– Formen är riktigt god och jag är lika sugen på hockey som innan, säger målvaktsveteranen till Blekingesport.

Efter två säsonger i Karlskrona HK valde Johan Holmqvist att tacka för sig. I våras öppnade målvakten för att lägga av med hockeyn samtidigt som han hyllades för sina insatser i KHK.

Hockeybloggaren och tv-experten Sanny Lindström var en av de som stämde upp i hyllningskören.

"Jag skulle till och med vilja gå så långt att säga att Karlskrona aldrig skulle haft ett SHL lag om det inte vore för Honken”, skrev han. 

39-årige Holmqvist bestämde sig trots allt för att fortsätta spela hockey, men inte i Karlskrona. Planen var att flytta närmare familjen i Gävle och skriva på för någon klubb i närheten.

– Men flera SHL-lag hade tidigt andra lösningar. Så det blev inget med det, säger Holmqvist till Blekingesport.

Kan tänka sig inhopp i KHK

Trots att lagen börjat gå på is har den NHL-meriterade målvakten inte hittat någon klubb.

I stället gör han sitt bästa för att hålla i gång och vara redo. Förra veckan var Holmqvist i Karlskrona för några pass med sin målvaktstränare Micce Andreasson.

Förhoppningen är att även kunna vara med och göra några ispass med Brynäs.

Dörren till Karlskrona är inte heller den helt stängd, om det skulle bli så att Johannes Jönsson eller Henrik Lundberg skulle dra på sig skador.

– Det får bli en senare fråga. Men handlar det om kortare sejour, där jag behöver åka en bit, så får man fundera på det i alla fall, säger "Honken" till Blekingesport.

Johan Holmqvist gjorde SHL-debut för Brynäs säsongen 1996/97. Han spelat NHL-hockey för New York Rangers, Tampa Bay Lightnings och Dallas Stars.

Relaterade ämnen
Johan Dolck Wall
Johan Dolck Wall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag