Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hockeyderbyt ställs in efter coronasmitta

Sätter målet – men firandet går helt fel
Derbyt mellan Rögle och Malmö Redhawks kommer inte spelas på tisdagskvällen.Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN
Rögles huvudtränare Cam Abbott.Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN

Tisdagens derby mellan Rögle och Malmö Redhawks spelas inte.

På grund av coronasmitta i hemmalaget skjuts matchen upp.

– Det är frustrerande, säger Rögletränaren Cam Abbott.

Malmös hemmamöte mot Hv71 på torsdag flyttas också, meddelar SHL. 

På söndagen började spelare och ledare i Rögle få symptom som kan tyda på covid-19. På måndagen testades flera positivt. Samtliga i truppen har därför skickats hem.

– Vi följer protokollet som tagits fram för svensk hockey med stöd från bland annat FHM och Smittskyddsenheten. Tills vidare ställs all verksamhet i A-laget in och vi vet i nuläget inte när vi kommer att ha återsamling igen och får återkomma när vi har mer information, säger Rögles fysioterapeut Christopher Alvengrip till klubbens hemsida. 

Redan nu är det bestämt att tisdagskvällens derby mot Malmö Redhawks skjuts upp. Vilket datum den i stället ska spelas är däremot oklart. Det är heller inte bestämt hur det blir med Rögles kommande matcher. På torsdag är det inplanerat en hemmamatch mot Färjestad och på lördagen en mot Leksand.

Cam Abbott: ”Det är som det är”

Rögle har även tidigare under hösten fått matcher inställda och uppskjutna på grund av den pågående covid-19-pandemin

– Det är som det är. Vi gör det bästa av situationen och förhoppningsvis kan vi ta oss igenom det här, säger skåningarnas huvudtränare Cam Abbott, och fortsätter:

– Det är frustrerande, ja. Men det är så världen ser ut just nu och vi kan bara försöka kontrollera det som vi kan kontrollera. 

Säsongen har annars börjat fint för Rögle, som parkerar på en andraplats i den jämna SHL-tabellen. Avståndet upp till Frölunda i toppen är efter lördagens övertidsförlust mot Örebro (6-5) uppe i tre poäng.

Rögle har däremot två matcher mindre spelade än Göteborgslaget.

– Vi försöker bara göra vårt jobb. Vi kommer ta oss igenom detta och vi kommer snart vara tillbaka och spela matcher igen, säger Cam Abbott.

Ingen match på torsdag

För Malmö Redhawks del skjuts även torsdagens tilltänkta hemmabatalj mot HV71 fram till ett ännu oklart speldatum. 

”Efter konstaterad smitta inom HV71 flyttades tre matcher från förra veckans spelschema fram till ett senare datum. Nu skjuts även torsdagens match, då mot Malmö, fram,” skriver SHL i ett pressmeddelande.

HV71 bekräftade redan i fredags att tolv personer runt A-laget, såväl spelare som ledare, drabbats av covid-19. Smålänningarna har inte spelat någon SHL-match sedan den 31:e oktober, när det blev en tung 6-3-förlust mot Växjö Lakers.

Hockeyjuryn: ”Det ser riktigt illa ut”