”Herregud – det var gåshud hela vägen”

Det blev grönvit derbyglädje.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Malmöspelarna deppar under derbyt mot Rögle.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

ÄNGELHOLM. Det blev högdramatisk och en stämning som fick taket att lyfta.

Till sist räckte Malmösonen (!) Ludvig Larssons första SHL-mål för att Rögle skulle vinna.

Matchen slutade 2-1 till ängelholmarna.

– Jag tycker att vi dominerar fullständigt, säger Redhawksikonen Emil Sylvegård.

Över 500 dagar har passerat sedan Rögleanhängarna senast fick fylla upp sin hemmaborg Catena arena. 

Därför förvånade det kanske ingen att biljetterna till lördagens stekheta derby sålde slut på bara 90 sekunder.

Som ett tack och en gest till sina supportrar hade Rögle inget intro inför lördagens nedsläpp. I stället åkte hemmalaget ut till mittcirkeln och riktade sina blickar mot de fullsatta läktarna.

Sedan spelades Röglehymnen inför tusentals sjungande skåningar.

– Det var gåshud, det var helt fantatiskt, säger Anton Bengtsson.

– Som man har saknat det. Det kändes som att taket var på väg att lyfta några gånger alltså. Man stod där i mittcirkeln med gåshud hela vägen upp i nacken.

Hade ni planerat det länge att ni skulle göra en sån grej? 

– Nej, vi fick reda på det i dag. 

Väl nere på isen spelades det så klart en hockeymatch också.

Efter en tuff och intensiv inledning från Rögle blev matchens första period böljande, med chanser åt båda håll. Adam Tambellini var nära att bryta dödläget tidigt, när han fick chans på straff.

Men den gången lyckades Daniel Marmenlind stå emot och rädda.

”Så derbyn ska vara”

Någon ny räddning från Malmömålvakten blev det inte när Anton Bengtsson frispelades av backvärvningen Ryan McKiernan. Bengtsson tryckte in pucken distinkt, strax under ribban.

– Det är typ knappt så jag kommer ihåg det, säger Bengtsson om sitt mål. 

– Det var ett sånt jäkla glädjerus och ett sånt jäkla tryck där inne. Det var fantastiskt. 

Röglespelarna ställde sig i mittcirkeln inför över 5 000 supportrar precis innan hymnen började spelades i Catena arena.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Den där hemmaledningen stod sig däremot inte så särskilt länge – Malmö kvitterade nämligen via Lance Bouma redan efter tre och en halv minut i mittperioden.

Och målet var inte på något sätt orättvist.

Malmö Redhawks kom ut som ett helt nytt lag i den andra perioden och tog fullkomligt över lördagens Skånederby. Christoffer Rifalk i hemmamålet tvingades till flera svettiga räddningar och när Malmö åkte av för paus nummer två hade rödhökarna tryckt 15 avslut mot hemmamålet.

Rögle?

Fem stycken.

– Jag tycker vi spelar lite för slarvigt. Vi spelar inte så snabbt som vi vill, vi väntar och håller i pucken för länge och då är Malmö där och forecheckar och vinner puckar. Så det är därför de tar över i andra, säger Anton Bengtsson.

Ludvig Larsson gav Rögle ledningen

Ett minst sagt hårt ansatt Rögle lyckades därefter klippa ner vingarna på rödhökarna en aning under slutperioden. Malmödominansen avtog och Rögle hittade tillbaka in till lördagens derbybatalj. 

Efter en minst sagt grinig slutperiod i Ängelholm lyckades Malmösonen (!) Ludvig Larsson styra in ledningsmålet till Rögle.

Målet var inte bara Larssons första fullträff i SHL utan överhuvudtaget hans första poäng i det svenska hockeyfinrummet.

Malmö jagade en kvittering under slutet och plockade ut sin målvakt. Men det räckte inte – Rögle vann med uddamålet, 2-1.

– Jag tycker att vi dominerar fullständigt men vi måste göra mer mål. Vi ska göra något till mål där, då kanske matchen ser annorlunda ut och dör, säger Emil Sylvegård. 

Är ni tillbaka på nivån du tycker ni ska vara på efter Luleå-matchen?

– Det var bättre. Sen är jag lite besviken i tredje, vi ska vända spelet snabbare och vara mer raka. Vi blev lite runda. Det är något vi kollar på och tar lärdom av, vi kan ytterligare något steg. Det gäller att hitta maskineriet att spela 60 min som vi inte riktigt har hittat än.

Sylvegård: ”Hoppa på två - tre killar”

Efter slutsignal i Catena arena blev det rejält irriterat och flera spelare i de båda lagen hamnade i gruff strax bakom Christoffer Rifalk.

En av flera inblandade var just Emil Sylvegård.

– De hoppar på två - tre killar, sen kommer han 34:an och ser att det är jag. Sen byter han och skiter i mig. Jag står bara upp för Pontus, det är förjävligt när man har vunnit, det är bara låta det va. Är det så de vill hålla på så kan de stå upp nästa match också. Jag är jävligt irriterad… 

– Jag är besviken att komma från denna vecka med noll poäng, avslutar Emil Sylvegård.

TV: SE FLER SPORTNYHETER