Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Hela laget har legat hemma i corona – blir påfrestande”

Simon Ryfors förlängde sin poängsvit mot Frölunda.
Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT / TT NYHETSBYRÅN

GÖTEBORG. Han är en av ligans hetaste spelare för tillfället.

Men trots att Simon Ryfors förlängde sin poängsvit till sju raka matcher så räckte det inte till någon seger mot Frölunda.

– Det klaffar rätt bra för egen del just nu, säger han.

Redan under söndagen väntar en ny match för Rögle som är i ett intensivt schema.

Han går mot en stor genombrottssäsong i år, Rögles Simon Ryfors.

23-åringen har fullkomligen öst in poäng och framför allt mål den senaste tiden – och toppar Rögles interna skytteliga.

I matchen mot Frölunda fick han utdelning på nytt, när han gav gästerna ledningen med en halv sekund kvar av första perioden.

Trots att Niklas Hansson senare utökade den ledningen till 2–0 så räckte det inte till någon seger för Rögle. Frölunda vände i matchen i tredje perioden och vann med 3–2.

”Självklart inte nöjda”

– Jag tycker att vi startar bra, pressar ner dem och skapar mycket. Sen tycker jag att Frölunda jobbar sig in i matchen från andra och framåt och tar över mer. Det var en fysisk och tajt match som alltid när vi möts. Självklart är vi inte nöjda när vi tappar en 2–0-ledning med halva matchen kvar, säger Ryfors.

Att Frölunda förlorade med 0–8 senast, var det något ni ville utnyttja på något sätt?

– Vi försöker alltid komma ut med hög fart och sätta press. Jag har sett att deras matcher i det senaste inte varit jättebra, men jag tycker att de står upp bra i dag. Det var ett toppmöte, det märktes inte alls att de hade någon förlustsvit, säger Ryfors.

Förlängde poängsviten

Hur ser du på det faktum att du har gjort poäng i sju raka matcher nu?

– Det är kul, det klaffar bra. Jag lyckas vara på rätt ställen och tar till vara på chanser. Det är roligt – men det hade varit ännu roligare att vinna i dag. Jag tycker att jag får lite för långa byten i försvarszonen för att orka vara kreativ framåt. Men det klaffar rätt bra för egen del nu, säger han.

För Rögle och Ryfors behöver man inte vänta särskilt länge för chans rill revansch. Inte ens 24 timmar.

Klockan 15.00 på söndagen släpps pucken i hemmamatchen mot Växjö.

– Jag har aldrig spelat fyra matcher på en vecka innan, det blir något nytt. Speciellt när hela laget dessförinnan legat hemma i corona, det är klart det blir påfrestande att kasta sig ut. Men det är bara att försöka återhämta sig och studsa tillbaka i morgon.