Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ny succé av Ted Brithén – hattrick mot Leksand

Rögle bortavann mot Leksand med 5-2. Foto: Petter Arvidsson / BILDBYRÅN
Ted Brithén gjorde hattrick mot Leksand på tisdagen. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Det blev visserligen en tuff match för Rögle - men bara i två perioder.

I matchens sista akt bjöd Ted Brithén på stor show, och sköt segern till Rögle med sitt första hattrick i tävlingssammanhang. 

– Vi tar ledningen och efter det spelar vi smart, säger succécentern till  C More. 

Publiken var inte så särskilt stor - det var årets minsta publikskara som bänkade sig i Leksand för tisdagens viktiga SHL-möte. 

Men visst förtjänade kanske hemmalaget en lite större publik? Leksand spelade med stort självförtroende, och bjöd upp till rejäl kamp mot sina skånska gäster. Sju raka förluster till trots. 

Inför den tredje perioden var det fortfarande lika. Då hade Taylor Matson och Ted Brithén gjort ett mål vardera för skåningarna - samtidigt som Mattias Ritola och Röglebekantingen Sebastian Wännström nätat för hemmalaget.

– Jag känner att vi inte kommer upp i vår standard. Stundtals spelar vi som vi ska, men vi har mer att ge, konstaterade Ted Brithén efter två spelade perioder, till C More. 

Hattrick av Brithén

Ja, att Rögle hade mer att ge, det fick publiken se i den tredje perioden. 

Då hittade skåningarna upp till en ny nivå, satte press på Leksand, skapade en rad chanser - och gjorde mål tre gånger om. 

Först klev succéjunioren Dominik Bokk fram och gav Rögle ledningen i powerplay. Därefter utökade Ted Brithén till såväl 4-2 och 5-2, och gjorde därigenom sitt första hattrick som seniorspelare.

– Jag gjorde ett på försäsongen också, matchen innan jag blev skadad. Då fick jag faktiskt göra hattrick, men det är mina enda två under min seniorkarriär, säger Ted Brithén. 

C More: Vad tar du med dig för minnen härifrån, någon puck kanske? 

– Jag vet inte om de sparat något till mig. Det får vi se. 

Segern är Rögles femte raka och innebär att skåningarna fortsatt är trea i tabellen. De enda lag som skiljer skåningarna från en historisk serieseger är Färjestad och Luleå.

Men Luleå har samtidigt ett minst sagt stabilt övertag på tio poäng...

– Det är ett bra ”gap” upp men vi tar det match för match. Det är tre poäng varje kväll och mer än så går inte att se i förväg, säger Ted Birthén.

Leksands IF - Rögle 2-5

0-1, Taylor Matson 

1-1, Sebastian Wännström

2-1, Mattias Ritola

2-2, Ted Brithén

2-3, Dominik Bokk

2-4, Ted Brithén

2-5, Ted Brithén

 

 

Skott: 30 - 34

Räddningar: 29 - 28

Utvisningsminuter: 8 - 4

Publik: 4 070