Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Här byter Rögle sport – tränar fotboll med HIF

Under måndagen tog Rögle till ett lite udda träningsknep – hockeystjärnorna åkte till Helsingborg och tränade fotboll med HIF.
Foto: NICLAS JÖNSSON / BILDBYRÅN
Helsingborgs IF och Rögle BK under en gemensam fotbollsträning (!) på Olympia.
Foto: NICLAS JÖNSSON / BILDBYRÅN

Helsingborgs IF återupptog i dag träningen.

Med på plan fanns ett helt gäng ”nya” spelare - nämligen Rögle BK.

– Jag var lite starstruck, säger Andreas Landgren.

Den som var på plats på Olympia under måndagen fick se en annorlunda syn. Helsingsborg var tillbaka i träning efter ett kort uppehåll – tillsammans med SM-silvermedaljörerna i Rögle.

– En speciell träning men väldigt kul att se hur fotbollskunskaperna var i Rögle-benen, och jag tyckte de skötte sig bra. Där var några som hade en hel del teknik i sig, klart godkänt får jag ge dem, säger HIF:s Andreas Landgren.

Vem var det som stack ut lite extra?

– Jag håller mig lite pk där och säger att det var några stycken som visade framfötterna.

Rögles Dennis Everberg och Helsingborgs Alhaji Gero under en fotbollsträning på Olympia.
Foto: NICLAS JÖNSSON / BILDBYRÅN

Landgren själv är Rögle-supporter och för honom var det extra speciellt.

– Det är klart att de spelarna jag är imponerad av på isen, de höll jag ett litet extra öga på. Jag var lite starstruck, men det lade sig snabbt, säger han.

”Såg rätt kantiga ut”

Rögles kapten Mattias Sjögren var nöjd med dagens annorlunda träningspass.

– Det var kul att de bjöd in oss. Vi är många som har spelat fotboll tidigare, men jämfört med dem såg vi rätt kantiga ut kan man lugnt säga. Passningarna bemästrade vi men när vi spelade med två mål så märker man att vi ligger lite back i bolltouchen, säger han. 

Det blev ett rejält fotbollspass på Olympias gröna gräsmatta där två mixade lag ställdes mot varandra och kryssade, 4-4. Det krävdes straffsparkar innan en vinnare till slut var korad och klar.

– Vi kände att vi ville göra något tillsammans med Rögle. De har gjort en kanonsäsong och vi ville hylla dem litegrann för deras säsong, samtidigt som vi gjorde något kul där spelarna fick lära känna varandra, säger HIF-tränaren Jörgen Lennartsson. 

Hur var bolltalangen i Rögle?

– Jodå, det fanns som i de flesta hockeylag hela spektrat. Från de som spelat fotboll under hela sin ungdom som har både känsla och tajming till de som kanske inte hade någon bollkänsla överhuvudtaget.

https://twitter.com/HelsingborgsIF/status/1401890070165078022

”Finns nog någon som är bättre”

Rögle BK är faktiskt inte helt främmande för att både träna och spela match i grannstaden Helsingborg. 

Kanske började det starka nordvästbandet redan 1982, när Rögles hemmaborg Vegeholms Isstadion slukades av lågorna och brann ner. Med sitt hockeytempel förstört fick Rögle tänka i helt nya banor – klubben flyttade drygt 30 kilometer söderut och gjorde Olympiarinken till sin temporära stadion säsongen 1982/83.  

I spelartruppen på den tiden fanns både Jim Brithén och Paul Andersson Everberg – pappor till dagens Röglestjärnor Ted Brithén och Dennis Everberg.

När kommer ni ta på er grillor och tränar hockey nu då? 

– Ja, det får vi få se. Det får nog bli efter säsongen, då får vi se om vi kan få till det till vintern. Det hade varit trevligt, säger Jörgen Lennartsson.

Är du bra på grillorna, hade du fixat det?

– Om jag är bra på grillor? Nja, jag är inte så jättebra på grillor. Hyfsad är jag nog.

En något ödmjuk och lågmäld Jörgen Lennartsson tillägger snabbt: 

– Men det finns nog någon som är bättre, det tror jag.