Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här är hockeystjärnans annorlunda önskemål

Eric Martinsson planerar att varva hockeykarriären med saxofonlektioner.Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN / BILDBYRÅN
– Jag är impulsiv annars, men det här kommer jag ge en ärlig chans, säger Martinsson.Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN

Han var redan förra året sugen på att lära sig spela.

Nu tar Växjö Lakers back Eric Martinsson saxofondrömmarna till nästa nivå. 

– Låtarna har ett riktigt skönt gung, säger han. 

I ett Twitterinlägg under gårdagen uttryckte Växjö Lakers landslagsmeriterade back Eric Martinsson ett udda önskemål: han letar efter någon som kan lära honom att spela saxofon. Valet av instrument bottnar i hur coolt Martinsson tycker att instrumentet är. 

– När jag hört låtar live och i andra sammanhang så har jag alltid tyckt att det är ett riktigt skönt gung i dem. Jag var sugen på att börja spela redan förra sommaren, men nu har jag bestämt mig för att ge det en ärlig chans. Jag måste bara hitta någon som kan lära mig. Det kvittar om det är privatlektioner eller i en grupp med elvaåringar på den kommunala musikskolan. Även om jag tror att jag är lite sent ute där, säger Martinsson och skrattar.

https://twitter.com/Emartinsson92/status/892102308053614593

"Inte jättemusikalisk"

Trots att han tidigare under sommaren spelat munspel och tagit en del lektioner via Youtube, tröttnade Martinsson ganska snabbt. Gällande saxofonspelandet ser han inte samma risk. 

– Jag är ganska impulsiv, men med saxofonträningen är jag seriös!

Lakers back tar så pass allvarligt på sina saxofonplaner att han till och med är villig att betala en slant. Betalningsformen är dessutom flexibel.

– Det kvittar nästan hur folk vill ha betalt; via ett årskort eller i pengar… Jag vill bara lära mig spela ordentligt för att kunna plocka fram saxofonen på middagar eller fester. Drömmen hade varit att spela in en musikvideo och lägga ut på Instagram. Hör skivbolagen av sig får man ta den diskussionen då. 

Lyssnar du mycket på saxofonmusik privat?

– Nu gör jag, det är mer eller mindre det enda jag lyssnar på!