Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter utklassningen - Händemark hyllas

Fredrik Händemark kvitterade mot Djurgården och spelade fram 5-1-målet.Foto: ANDERS BJURÖ/TT / TT NYHETSBYRÅN
Malmös tränare Peter Andersson passade på att hylla sin lagkapten Fredrik Händemark efter 5-1-segern mot Djurgården. Foto: ANDERS BJURÖ/TT / TT NYHETSBYRÅN

Fredrik Händemark fortsätter leverera för sitt Malmö.

Med ett mål och en assist låg han bakom 5-1-utklassningen mot Djurgården, som lyfter Malmö allt närmre en plats i kvartsfinalerna. 

– En jäkla eloge till Händemark, som leder laget, säger Mif-tränaren Peter Andersson.

Egentligen fick Malmö en ganska jobbig start på lördagens hemmamatch mot Djurgården. Gästerna kopplade ett litet grepp om matchen, och tog även ledningen.

Då klev formstarka Fredrik Händemark fram - som så många gånger tidigare under säsongen. 26-åringen eldade på sitt manskap, såväl utanför som på isen, och han tryckte själv in kvittringen innan den första pausen. 

– Det var lite tursamt att vi fick 1-1 med oss efter den första. Det var inte helt rättvist spelmässigt, Djurgården var bättre, säger Malmös tränare Peter Andersson. 

– Tack vare Händemark har vi 1-1 med oss efter första. En jäkla eloge till Händemark som leder laget, både på isen och i båset.

Efter den första perioden valde Malmötränaren att undvika sina spelare - och delade inte med sig av någon taktisk genomgång.

– Jag lät spelarna vara i pausen och sa ingenting till dem. De fick hantera det helt och hållet själva, det känns som något de vore göra fler gånger. Sedan får vi tvåan med oss och då lyfter vi spikrakt uppåt och spelar jäkligt bra ishockey med bud på ganska många mål. 

”Viktig kvittering”

Och kanske fungerade Peter Anderssons tysta stil. Den andra perioden var nämligen en enda lång dominans av hemmalaget, som gick upp till en 3-1-ledning. 

– Det var viktigt att vi fick till en kvittering. Vi kände att den första perioden inte var den bästa och det var viktight för oss att vi ändå gick därifrån med oavgjort, säger Fredrik Händemark själv. 

Peter Andersson säger att du var en av huvudanledningarna till vändningen, vad säger du om det? 

– Ja, det är kul att höra de orden. Jag kände att det var lite låg energi i båset och lite dött som det kan bli ibland på den här tiden på säsongen när alla är slitna. 

– Då kan det bli lite tyst i båset och det försökte jag ändra på, bland annat genom mitt spel på isen. Jag tycker jag gör en bra match och jag är nöjd med min insats.

Fredrik Händemark har efter lördagens 5-1-seger gjort elva mål för Malmö Redhawks och kan mycket väl tangera personbästa i Malmö. Säsongen 2016/17 gjorde Händemark nämligen 13 mål, hans hitintills bästa notering i Skåne.  

TV: Johan Olofsson efter Malmö - Djurgården

https://www.youtube.com/watch?v=maLHU8kEdI0&feature=emb_title