Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Han är Rögles nya sportchef

Chris Abbott. Foto: TOMMY PEDERSEN
Chris Abbott, senast i HV 71. Foto: STEFAN PERSSON / BILDBYRÅN

Rögle har hittat Anders "Masken" Carlssons ersättare.

Chris Abbott tar över som sportchef för klubben.

– Jag förstår att det kommer att finnas tveksamheter och frågetecken kring min erfarenhet som sportchef. Men jag kan lova att jag kommer att ta mig an den nya utmaningen med samma passion och intensitet som jag hade som spelare, säger Abbott i ett pressmeddelande.

För två veckor sen meddelade Rögle att Anders "Masken" Carlsson avslutar sitt uppdrag som sportchef i SHL-jumbon Rögle.

Sedan dess har klubben letat ersättare.

Nu har han hittats.

Chris Abbot blev, tillsammans med sin bror Cam, känd för den svenska hockeypubliken när han inför säsongen 2008/2009 värvades från norska Frisk Asker.

Det blev bara en säsong i Rögle. Chris Abbott flyttade vidare till Luleå och så smånigom till HV 71 som han vann SM-guld med förra säsongen.

Nu är spelarkarriären avslutad på grund av en nackskada. En ny karriär ska däremot påbörjas.

Som 34-åring tar Chris Abbot över som sportchef för Rögle.

– När Chris namn dök upp så var det ingen tvekan. Han passar perfekt in på den kravprofil vi satt upp för vår nye sportchef och står precis för de saker vi vill se i Rögle BK: karaktär, passion och krav på sig själv och sin omgivning. Chris Abbott är starten på något nytt i Rögle BK, säger Rögles vd Marcus Thuresson i ett pressmeddelande.

Abbot tacksam mot Rögle

Chris Abbot i samma pressmeddelande:
– Jag ser det som ett privilegium att få fortsätta min hockeykarriär i samma organisation som för nästan tio år sedan gav mig och Cam chansen. Jag vill tacka vd Marcus Thuresson och ledningen för förtroendet och min företrädare, ”Masken”, för hans jobb som gjort att klubben är tillbaka i SHL.

Rögle skriver att kontraktet med Chris Abbott börjar gälla den 1 maj 2018 eller "så fort han kan/vill". Det sträcker sig över säsongen 2020/2021.