Chris Abbott. Foto: TOMMY PEDERSENChris Abbott. Foto: TOMMY PEDERSEN
Chris Abbott. Foto: TOMMY PEDERSEN
Chris Abbott, senast i HV 71. Foto: STEFAN PERSSON / BILDBYRÅNChris Abbott, senast i HV 71. Foto: STEFAN PERSSON / BILDBYRÅN
Chris Abbott, senast i HV 71. Foto: STEFAN PERSSON / BILDBYRÅN

Han är Rögles nya sportchef

Publicerad

Rögle har hittat Anders "Masken" Carlssons ersättare.

Chris Abbott tar över som sportchef för klubben.

– Jag förstår att det kommer att finnas tveksamheter och frågetecken kring min erfarenhet som sportchef. Men jag kan lova att jag kommer att ta mig an den nya utmaningen med samma passion och intensitet som jag hade som spelare, säger Abbott i ett pressmeddelande.

För två veckor sen meddelade Rögle att Anders "Masken" Carlsson avslutar sitt uppdrag som sportchef i SHL-jumbon Rögle.

Sedan dess har klubben letat ersättare.

Nu har han hittats.

Chris Abbot blev, tillsammans med sin bror Cam, känd för den svenska hockeypubliken när han inför säsongen 2008/2009 värvades från norska Frisk Asker.

Det blev bara en säsong i Rögle. Chris Abbott flyttade vidare till Luleå och så smånigom till HV 71 som han vann SM-guld med förra säsongen.

Nu är spelarkarriären avslutad på grund av en nackskada. En ny karriär ska däremot påbörjas.

Som 34-åring tar Chris Abbot över som sportchef för Rögle.

– När Chris namn dök upp så var det ingen tvekan. Han passar perfekt in på den kravprofil vi satt upp för vår nye sportchef och står precis för de saker vi vill se i Rögle BK: karaktär, passion och krav på sig själv och sin omgivning. Chris Abbott är starten på något nytt i Rögle BK, säger Rögles vd Marcus Thuresson i ett pressmeddelande.

Abbot tacksam mot Rögle

Chris Abbot i samma pressmeddelande:
– Jag ser det som ett privilegium att få fortsätta min hockeykarriär i samma organisation som för nästan tio år sedan gav mig och Cam chansen. Jag vill tacka vd Marcus Thuresson och ledningen för förtroendet och min företrädare, ”Masken”, för hans jobb som gjort att klubben är tillbaka i SHL.

Rögle skriver att kontraktet med Chris Abbott börjar gälla den 1 maj 2018 eller "så fort han kan/vill". Det sträcker sig över säsongen 2020/2021.

Relaterade ämnen
Johan Dolck Wall
Johan Dolck Wall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag