Jakob Lilja döms i hovrätten för misshandel. Foto: ANDERS BJURÖ / BILDBYRÅNJakob Lilja döms i hovrätten för misshandel. Foto: ANDERS BJURÖ / BILDBYRÅN
Jakob Lilja döms i hovrätten för misshandel. Foto: ANDERS BJURÖ / BILDBYRÅN
Leif GW Persson. Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅNLeif GW Persson. Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN
Leif GW Persson. Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN

GW: "Har jävligt svårt att se det"

Publicerad

Hovrätten fäller Jakob Lilja för misshandel efter crosscheckingen i nacken på Malmöbacken Jens Olsson. 

Kriminologiprofessorn och författaren Leif GW Persson tror inte att ärendet kommer tas upp av Högsta domstolen. 

– Det har jag jävligt svårt att se, säger han.  

Hovrätten fastställde på tisdagen tingsrättens dom mot Jakob Lilja. 

Hockeystjärnan fälldes i tingsrätten till villkorlig dom och 40 dagsböter x 650 kronor för misshandel efter crosscheckingen på Malmös Jens Olsson för två år sedan. 

Redan vid förhandlingarna i hovrätten öppnade Liljas advokat Mats Tornéus för att ta fallet vidare till Högsta domstolen om Lilja skulle fällas. 

– Då finns det en sista möjlighet och det är Högsta domstolen som kanske är villiga att ta upp det. Det är någonting som jag och min klient får diskutera om så skulle bli fallet, konstaterade Tornéus då. 

 

LÄS ÄVEN: SANNY LINDSTRÖM: Väntat – men helt åt helvete. 

Krävs prövningstillstånd 

Jakob Liljas advokat Mats Tornéus har inte gått att nå efter hovrättens dom men enligt Leif GW Persson är det inte speciellt troligt att det kommer prövas i Högsta domstolen. Han är inte insatt i alla detaljer i ärendet men säger att det är väldigt ovanligt. 

– Då krävs det prövningstillstånd och det brukar det aldrig bli för sådana här ärenden. Det har jag jävligt svårt att se, säger Persson.

– Det är ovanligt som fan. 

 

LÄS ÄVEN: Kritiken efter domen: "Helt förkastligt" 

Relaterade ämnen
Elisabeth Lindbäck
Elisabeth Lindbäck

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag