Dennis Rasmussen jublar efter SM-guldet tidigare i vår tillsammans med lagkamraten Daniel Rahimi. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNDennis Rasmussen jublar efter SM-guldet tidigare i vår tillsammans med lagkamraten Daniel Rahimi. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Dennis Rasmussen jublar efter SM-guldet tidigare i vår tillsammans med lagkamraten Daniel Rahimi. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Dennis Rasmussen siktar på en återkomst till NHL i första hand. Foto: BILDBYRÅNDennis Rasmussen siktar på en återkomst till NHL i första hand. Foto: BILDBYRÅN
Dennis Rasmussen siktar på en återkomst till NHL i första hand. Foto: BILDBYRÅN

Guldhjältens nya mål: ”Det är mitt prio ett”

Publicerad

Dennis Rasmussen kom hem för att vinna SM-guld – och lyckades.

Nu vill Växjöstjärnan tillbaka till NHL och avvaktar med de bud som finns.

– Jag hoppas så klart att det kommer något därifrån. Det är mitt prio ett, säger Dennis Rasmussen till Hockeysverige.se.

Den nyss avslutade säsongen blev händelserik för Dennis Rasmussen.

Efter att ha trejdats till Anaheim från Chicago blev det spel i farmarlaget San Diego innan den 27-årige forwarden i februari valde att återvända till Växjö för att vinna SM-guld.

Det lyckades han med efter att själv ha gjort nio poäng (4+5) på 13 slutspelsmatcher.

Nu står Dennis Rasmussen utan kontrakt, men inte alternativ.

– Jag har lite anbud, men jag har bestämt mig för att vänta lite och se vad som händer på andra sidan Atlanten. Det är så klart där jag helst vill spela och det man alltid haft som mål, säger Rasmussen till Hockeysverige.se.

KHL, Schweiz och Sverige kan bli aktuellt

Han är tydlig med att förstavalet är spel i NHL nästa säsong.

Om det inte skulle bli något napp där är Dennis Rasmussen öppen för det mesta, sägar han.

– Framförallt KHL, Schweiz och Sverige. Det är det som är mest intressant, säger Rasmussen som hänvisar till sin agent på frågan om han har förslag därifrån att ta ställning till just nu.

”Växjö ligger mig varmt om hjärtat”

För Växjö Lakers hade det naturligtvis varit en drömvärvning om man kan behålla med Dennis Rasmussen.

27-åringen från Västerås kan tänka sig att spela kvar och är tydlig med att Växjö är det starkaste alternativet i SHL.

— Ja, absolut. Först och främst vill jag sikta på NHL och bli så bra jag kan bli. Men blir det inte så så är Växjö absolut ett alternativ. Jag vill se vad det finns för anbud från andra ligor också, men Växjö ligger mig varmt om hjärtat och det kändes verkligen som hemma nu när jag kom tillbaka.

Dennis Rasmussen berättar också att Växjö-spelarna får ta med sig Le Mat-bucklan några dagar och visa upp i sina hemstäder. Rasmussen hoppas kunna visa upp den hemma i Surahammar och Västerås.

Relaterade ämnen
Fredrik Jonsson
Fredrik Jonsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag