Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jensen bröt torkan: ”Det har varit tufft”

Foto: BILDBYRÅN

MALMÖ. I 13 raka matcher har Malmö Redhawks nyförvärv Jesper Jensen varit poänglös.

Mot Växjö Lakers lossnade det ordentligt.

Kedjan med Matias Myttynen, Jesper Jensen och Nicolai Meyer hittade fin kemi när hemmalaget vann med 5-3.

– Klart att det varit tufft under hösten, säger Jensen.

Jesper Jensen värvades till Redhawks i hopp om att få i gång poängskörden han hade i Brynäs 2017. 

Efter ett stökigt fjolår med spel i Brynäs och Skellefteå, utan någon vidare succé så flyttade Jensen till Skåne, för att få en nystart i karriären.

Han började bra. Men poängtorkan har varit enorm. I 13 raka matcher har Jensen gått utan poäng, men mot Växjö lossnade det. Dansken stod för två assist i matchen, där kedjekamraten Matias Myttynen blev tvåmålsskytt. 

– Alltid skönt när man hittar en kemi. Det är två väldigt skickliga hockeyspelare, och det kändes bra redan i förra matchen mot Örebro, säger Jensen.

Jesper Jensen:

Det är två offensiva spelare i Myttynen och Meyer. Måste du ta mer ansvar?

– Det är ändå två smarta spelare, så de tar sitt ansvar också.

Peter Andersson är inne på samma linje, och hyllar Nicolai Meyer för att han tagit mer ansvar och lärt sig de defensiva grunderna.

– Det tar tid att lära sig, men han kommer mer och mer nu. Det är bra för oss att vi har en kedja ytterligare som gör det bra för oss. Men jag tycker alla kedjor går idag, säger han.

Malmö besegrade till slut Växjö med 5-3. Ett lyft i tabellen för Redhawks som nu ligger åtta i tabellen. Växjö är fortsatt under slutspelsstrecket. 

– Vi låg långt ifrån Malmö och gav dem för mycket is. Det fanns lite korta stunder då vi kom upp i intensitet, men vi förtjänade inte att vinna, säger Lakers tränare Sam Hallam.

”Måste vinna ett par treor på raken”

För Redhawks del har man varit lite av ett varannandagslag. Det vill Jesper Jensen och hans lagkamratar ändra på. På senare tid har man inte tagit mer än max två segrar på raken.

Då sker heller inga förändringar i tabellen.

– Vi har hittat ett riktigt bra stäm. Nu gäller det att vi samlar segrar på rad. Speciellt treor är vad det handlar om för att vi ska kunna ta kliv i tabellen, säger han. 

– Men ikväll sköljer vi över Växjö, och hela laget gör en bra insats. Även powerplay fungerar bra, säger Jensen.