Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Mycket blod – men såg farligare ut än det var”

Omdiskuterad situation i Göteborg.

Huvudet drämdes mot sargen och ögonbrynet sprack.

Men backtalangen Samuel Johannesson är sydd och klar – redo för spel mot Färjestad.

– Allt med huvudet är lugnt. Det såg säkert farligare ut än det var, säger han. 

Samuel Johannesson har tagit tillbaka sin plats i Rögles backuppsättning under hösten. 

Men mot Frölunda tvingades han stämpla ut redan efter den första perioden.

Den unge backtalangen tog emot en tackling från Mats Rosseli Olsen, slog ansiktet mot sargen och började blöda runt sitt ena ögonbryn.

– Det sprack upp litegrann och jag fick några stygn. Men annars är det ingen fara, säger Johannesson, efter fredagens träning hemma i Ängelholm. 

Torsdagens smäll till trots är Johannesson redo för spel när Färjestad kommer på besök till Catena arena under lördagen. 

– Det kom ganska mycket blod direkt och det var därför jag skynda mig av isen så jag kunde få en handduk. Men allt med huvudet är lugnt. Det såg säkert farligare ut än det var, säger han.

Samuel Johannesson lämnade matchen mot Frölunda efter att han tagit emot en tackling av Mats Rosseli Olsen.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Torsdagskvällens möte mellan Frölunda och Rögle blev en spännande och rafflande historia där det till sist blev skånsk uddamålsseger.

Vinsten var Rögles fjärde på raken i ligaspelet och lyfter upp ängelholmarna till en femteplats i SHL-tabellen med 17 inspelade poäng.

”De har värvat tillbaka många spelare”

Lördagens motståndare Färjestad parkerar strax under i tabellen med 16 pinnar.

– Det var en riktig kämparinsats mot Frölunda, konstaterar Johannesson, som följde lagkamraternas väg mot tre poäng även efter att han lämnat isen: 

– Jag fick se typ halva matchen från läktaren. Det var nervöst och kanske inte den snyggaste vinsten jag set. Men den var riktigt skön.

Scandinaviums personal fick jobba en stund efter att Samuel Johannesson spillt några droppar blod på isen.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Vad tänker du om Färjestad nu då?

– Ja, vi vet att de har värvat tillbaka många spelare och vi vet att de har en offensiv kraft. Men vi vet också vad vi själva kan och gör vi det vi ska så har vi bra chanser.

Hemmamötet mot Färjestad markerar slutet för en minst sagt intensiv vecka för Rögle. Så sent som i onsdags säkrade ängelholmarna gruppsegern i CHL genom att hemmaslå danska Sönderjyske med tydliga 8-3 efter en riktig målexplosion i den tredje perioden. 

”Alltid skönt att känna så”

I ligaspelet har Rögle den sista tiden vunnit mot Brynäs (straffar), Djurgården (borta), Malmö (hemma) och nu senast alltså Frölunda.

– Det är klart att det blir en bättre känsla innan matcherna nu än om man hade förlorat fyra raka. Allting blir mycket lättare och mer avslappnat och man litar mer på sig själv. Så det är klart att det alltid är skönt att ta en ny match med några vinster bakom sig, säger Samuel Johannesson, och fortsätter:

– Om vi inte spelar bra i första perioden eller något sådant så vet vi ändå att vi har något att luta oss tillbaka mot. Det är alltid skönt att känna så.

Ett bra exempel på det där är väl derbyt mot Malmö, där ni blev rejält tillbakatryckta i andra perioden men kom ut bättre i tredje och vann matchen?

– Ja, vi vet ju att vi har ett spel som fungerar. Det visade vi både mot Frölunda och mot Malmö när vi blev tillbakapressade långa stunder men vi visste ändå att om vi kunde stå emot pressen så skulle vi kunna vända matchbilden och vinna till slut. 

Hur ska det bli med en slutsåld hemmamatch igen?

– Ja, det är ju extremt häftigt. Allra helst vill vi spela hemma nu eftersom vi inte haft publik på länge, varje match blir speciell när publiken är tillbaka. Sedan är det något speciellt med Catena ... det blir ett sådant tryck!

– Framför allt nu när det kommer vara slutsålt de allra flesta matcherna.

Lördagens match mellan Rögle och Färjestad har nedsläpp klockan 15.15 i Catena arena. 

TV: SE FLER SPORTNYHETER

Lewicki svarar på fem snabba frågor