Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fyra mål i ett och samma powerplay

Tacklingen i fråga.Foto: C More
Einar Emanuelsson dimper ner i isen.Foto: C More
Rahimi får gå och duscha.Foto: C More
Einar Emanuelsson får hjälp av isen.Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN

Växjöbacken Daniel Rahimi fick matchstraff efter en huvudtackling på Luleås Einar Emanuelsson.

I det följande powerplayet stod Luleå för en galen vändning med fyra mål på fem minuter.

– Jag tror inte att jag har sett något liknande, säger Niklas Wikegård i C More.

Växjö ledde hemmamötet mot Luleå med 3–1 efter att ha vänt 0–1 till ledning i mittperioden.

Men i tredje perioden stod Luleå för en helt makalös vändning.

51 sekunder in i den tredje perioden skulle Luleåspelaren Einar Emanuelsson ta emot pucken i egen zon, men den studsade förbi. Samtidigt kom Växjöbacken Daniel Rahimi i full fart för att tackla och träffade Emanuelsson med axeln upp huvudet.

Luleåspelaren segnade ner på isen och fick sedan lämna matchen med befarad hjärnskakning medan Daniel Rahimi fick fem minuters utvisning och matchstraff.

– Rahimi går bara på kropp, Emanuelsson sträcker sig fram och blir lite låg. Man kan alltid fråga sig om det är mer kraft än det behöver, men jag tycker inte det är en jätteful tackling. Han har armen efter sidan, men det går fort i hockey, säger Niklas Wikegård i C More.

Historisk vändning

Då vände allt – på ett par minuter.

Efter 42.08 reducerade Robin Kovacs med sitt andra mål för kvällen. 50 sekunder senare kvitterade Ryan Johnston. Efter 43.26 fullbordade Johan Forsberg vändningen genom att sätta 4–3. Det stannade inte där utan Emil Larsson gjorde även 5–3 efter 44.45 innan ett chockat Växjö blev fulltaligt igen.

– Fem mot fem är en jämn match, det skapas inte mycket alls tycker jag. Powerplay är båda lagen riktigt heta. Vi får en femma och kommer in i matchen och gör fyra mål på fem minuter. Det är där vi vinner matchen, säger Niklas Olausson i C More.

– Jag tror det första målet är jätteviktigt, när det blir 3–2. Sen flyter det. Sen kommer det andra pp:et in och hänger två också. Man hjälps åt.

Enligt statistikkontot domarna.se på Twitter har inget lag gjort fyra mål i ett fem minuters powerplay tidigare.

https://twitter.com/DomarnaPunktSe/status/936328085342949378

Målen blev helt matchavgörande när Luleå höll undan till seger med 5–3 och fortsätter vara ett mardrömslag för serieledarna.

Hallam: ”Olyckligt”

Växjös tränare Sam Hallam:

– Vi började okej, vi steppade upp i andra och fick hyfsad utdelning och gjorde bra saker och visste vad vi skulle göra i tre. Sen kastas det väldigt snabbt och brutalt för vår del och då blir det en lite låsning, vi blev lite små och tveksamma i vissa agerandet. Det kostade oss jättemycket, säger Sam Hallam.

Hur ser du på Daniel Rahimis tackling och matchstraff?

– Det är både och. En del av kontakten sker mot huvudet. Daniel kliver in och försöker nästan bromsa upp situationen på vägen fram för att han ser att killen inte är beredd att det faktiskt är en kontaktsport. Daniel hamnar olyckligt på det. Det är olyckligt om killen som åker på smällen blir skadad, men han är totalt omedveten om att just där och då är det hockey vi spelar därute.

Vad tror du det blir för konsekvenser för Rahimi?

– Ingen aning. Det uttalar jag mig inte om.