Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Funktionären förskingrade 150 000 från Rögles lotteri

Vinsterna i lotteriet ska egentligen gå till publiken. Foto: ANDERS BJURÖ / BILDBYRÅN
Funktionären har lämnat sitt uppdrag i Lindab arena. Foto: STEFAN LINDBLOM

Vid minst femton tillfällen misstänks en funktionär ha lurat till sig storvinsten i Rögles Halva potten-lotteri.

Totalt ska mannen ha kommit över 150 000 kronor och nu riskerar han sex månaders fängelse.

Enligt Helsingborgs Dagblad har Rögle-ledningen försökt tysta ner händelsen.

Halva potten-lotterier är ett vanligt inslag bland så väl elitklubbar som mindre föreningar. Lotter säljs, hälften av pengarna går till klubben och hälften lottas ut till lottköparna.

Rögle är inget undantag – men där misstänks stora pengar ha hamnat i en Rögle-funktionärs ficka, det avslöjar Helsingborgs Dagblad.

Enligt tidningen ska funktionären under säsongen 2015/16, med hjälp av bulvaner, ha lurat till sig högsta vinsten vid minst 15 tillfällen till ett sammanlagt värde av 150 000 kronor.

Rögles dåvarande säkerhetsansvarige Arne Henriksson var den som upptäckte fusket. Funktionären lämnade sitt uppdrag men trots att klubbledningen informerats dröjde det till i våras innan brottet polisanmäldes – och då av polisen, inte av Rögle.

Röglefunktionären riskerar fängelse

Rögles klubbdirektör Marcus Thuresson skriver i ett mejl till Helsingborgs Dagblad:

”För ca två år sedan identifierade vi omständigheter som indikerade oegentligheter i samband med 50/50 lotteriet men det fanns inga bevis eller erkännanden. Vi vidtog omedelbara åtgärder men styrelsen tillsammans med mig valde vid en samlad bedömning att inte polisanmäla. Om det var en korrekt bedömning eller inte får den nu inledda förundersökningen utvisa. De nya rutinerna ska säkerställa att det i fortsättningen inte ska kunna uppstå några som helst tvivel eller misstankar kring lotteriet som är en viktig intäktskälla för våra ungdomar. Av hänsyn till polisens förundersökning så kommenterar vi det inte mer än så här. Vi avvaktar polisens utredning för att se om ett brott har begåtts eller ej.”

Grov förskingring är polisens brottsrubricering. Det brottet ger i normalfallet sex månaders fängelse.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!