Fräcka kuppen - kan värva backtalangen

Foto: Johan Svensson
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

Malmö Redhawks backtalang Helge Grans ser ut att vara förlorad.

18-åringen vill avvakta en kontraktsförlängning med Malmö och nu ligger vägen öppen för andra klubbar i SHL att locka till sig talangen.

SHL-rivalen Frölunda är långt fram i snacket.

Det avslöjas i veckans avsnitt av Sanny & Svensson. 

Helge Grans hyllades stort när han under säsongen 2019/2020 fick sitt genombrott i Malmötröjan.

Petter Rönnqvist var en av experterna som hyllade honom starkt och jämförde honom med Rasmus Dahlin.

– Jag hör att Malmö fått besked om att han vill ”avvakta till nästa säsong”, och då vet vi vad det innebär, säger Johan Svensson i veckans podd.

Malmös största backtalang någonsin

Sanny Lindström spånade tidigt att Frölunda mycket väl kan bli Helge Grans nästa klubbadress. Klubben har gjort en stark resa för många backar de senaste tio åren och har värvat till sig talangfulla backar på löpande band.

Inför den här säsongen värvade man Filip Johansson från Leksand.

Nu är man på väg att göra en fräck kupp och värva till sig Malmö Redhawks största backtalang någonsin, som ursprungligen är fostrad i Troja-Ljungby.

Klubben ville värva Adam Wilsby från Skellefteå, men Wilsby ville stanna kvar i Skellefteå. Helge Grans har nu uttryckt en önskan om att avvakta avtalet med Malmö, och enligt källor inom klubben är det en bonus om man nu lyckas hålla honom kvar.

HV-talangen till HockeyAllsvenskan

Helge Grans föll på målsnöret inför JVM-uttagningen i vintras. Han var med i den stora bruttotruppen, men fick överraskande lämna inför sista gallringen och avresan till Edmonton.

En annan spelare som kom med till JVM är HV-backen Emil Andrae. Han är också på väg bort från sin SHL-klubb. Men det handlar bara om ett lån till HockeyAllsvenskan för med speltid. 

I podden denna vecka avslöjas att Andrae väntas ansluta till Västervik om HV71 godkänner lånet dit. Det kan bli klart under denna vecka.