Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Forward förlänger med MIF: ”Känns väldigt bra”

Johan Olofsson kan blicka mot sin femte säsong i Malmö Redhawks.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Patrik Sylvegård är Malmö Redhawks sportchef.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Johan Olofsson blir Malmö Redhawks trogen.

26-åringen har kritat under ett nytt tvåårskontrakt med skåningarna.

– Vi har en riktigt bra stomme här, som varit på plats länge och som driver gruppen framåt, säger Olofsson till Redhawks hemsida.

Johan Olofsson skrev på för Malmö Redhawks redan inför SHL-säsongen 2017/18. Det var även då han gjorde sin poängmässigt bästa säsong i södra Skåne, med 24 poäng i grundserien och ytterligare fyra poäng i slutspelet.

Under den gångna hockeysäsongen noterades Johan Olofsson för åtta mål och lika många målgivande passningar på 52 SHL-omgångar.

– Att förlänga har varit mitt mål och min förhoppning hela tiden. Det känns väldigt bra att det nu är klart. Vi har en riktigt bra stomme här, som varit på plats länge och som driver gruppen framåt - och den här gruppen vill jag fortsätta att vara en del av, säger Johan Olofsson till Redhawks officiella hemsida, och fortsätter:

– Dessutom har vi väldigt bra förutsättningar med både en fantastisk arena och alla faciliteter runt den samt att vi verkar i en helt underbar stad. Nu längtar jag efter att få spela de där riktigt avgörande matcherna inför fulla läktare igen och verkligen känna fansen i ryggen. Förhoppningsvis blir det verkligen under nästa säsong.

Johan Olofsson har allt som allt gjort över 200 grundseriematcher för Malmö Redhawks. Under sin SHL-karriär har han även tillhört Färjestad och Leksands IF. 

”En ryggradsspelare hos oss”

Under säsongsinledningen 2020/21 formerades Johan Olofsson i kedja ihop med Lars Bryggman och Fredrik Händemark. Den sistnämnde numera flyttat till Nordamerika för att spela NHL-hockey med San Jose Sharks. 

– Under de här säsongerna har Johan blivit en ryggradsspelare hos oss. Med sin fart, teknik och vassa skott är han ett hot i offensiven och vi ser en potential i att han ska kunna göra fler mål för oss. Han är dessutom en av ligans främsta straffskyttar samtidigt som han alltid gör jobbet i defensiven och ä oerhört skicklig på att döda bort utvisningar, säger Malmö Redhawks sportchef Patrik Sylvegård.