Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Förd till sjukhus efter smäll mot ansiktet

Rögles sportchef Chris Abbott.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Röglestjärnan Leon Bristedt.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Än syns ingen större ljusning på Rögles skadelista.

Helsingborgs Dagblad skriver att forwarden Leon Bristedt fick undersökas på sjukhus efter en smäll under tisdagens träning. 

– Vi har några spelare borta på grund av skador, konstaterar sportchef Chris Abbott, som också ger en uppdatering kring klubbens spelarjakt.

Sist Leon Bristedt fanns på isen för sitt Rögle var på annandagen, när Leksand besegrades med 3-1. Men sedan dess har det inte blivit någon speltid alls för 25-åringen, som dragits med sviterna av covid-19. 

Röglestjärnan har däremot varit tillbaka i träning den sista tiden och börjat närma sig en comeback. I samband med tisdagens träning fanns Bristedt på isen, men åkte på en smäll mot ansiktet och fick undersökas på sjukhus.

 – Vi har tagit Leon vidare för undersökning. Vi får se vad den ger, säger Rögles fysioterapeut Christopher Alvengrip till Helsingborgs Dagblad.

Sportchefen: ”Finns plats för nya spelare”

Leon Bristedt är bara en av flera spelare som har sitt namn uppskrivet på Rögles skadelista just nu.

Olli Palola har inte spelat sedan den 14 januari, mot Växjö Lakers.

Nyförvärvet Adam Tambellini åkte på en skada mot Djurgården den 19 januari och har inte spelat sedan dess. 

Även Adam Edström åkte på en skada i samband med matchen mot Djurgården.

– I den närmaste framtiden har vi utrymme för en ny spelare eller två. Vi har några spelare borta denna vecka på grund av skador, säger Rögles sportchef Chris Abbott.

– Men de unga spelarna har gjort det bra, speciellt Linus (Sjödin) och Marco (Kasper). Den positiva sidan har varit att få se de unga spelarna ta plats, det har varit kul.

Det säger kanske en del om er truppbredd också, att ni fortsätter vinna trots att skadelistan byggs på? 

– Ja, absolut och framför allt med tanke på vilka spelare det är som är utanför laguppställningen just nu. Det är en styrka för alla topplag, att även när spelare är borta kommer de ändå tävla för tre poäng varje match.

Det gör väl ditt jobb lite enklare också, att ni vinner trots att spelare är skadade? 

– Ja, jag vill ju alltid vinna hockeymatcher och jag vet inte om det blir lättare. Men jag är väldigt glad över att se Linus och Marco, samt Melker (Eriksson), ta vara på sina chanser när de får den.

Nyförvärvet ännu inte på plats

I mitten på januari meddelade Rögle att klubben landat ett offensivt nyförvärv – Joey LaLeggia, som allra närmast kommer från spel i San Antonio Rampage i den amerikanska farmarligan AHL.

28-åringen är däremot inte på plats i Ängelholm ännu och det är fortsatt lite oklart när han kan tänkas debutera.

– Vi arbetar med det just nu faktiskt. Förhoppningsvis får vi höra något besked från Migrationsverket inom kort så han kan sätta sig på ett plan och åka hit, säger Chris Abbott.

Joey LaLeggia är något så unikt som en potentiell hybrid mellan forward och back och kan vid behov spela på båda positionerna.

Men Chris Abbott ser honom främst som en offensiv förstärkning.

– Vi har en stabil defensiv grupp, som också är ganska hel. Så jag ser honom främst som en forward, säger sportchefen.