Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Folk har trott på mig längs vägen – då blir det ofta bra”

Simon Ryfors är bara bakom Daniel Zaar i Rögles interna poängliga.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Simon Ryfors och hans lagkamrater firar ett mål i samband med en match mot Oskarshamn.
Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN

Han har redan krossat alla sina tidigare poängrekord.

Mot Luleå ska Simon Ryfors, 23, och hans Rögle fortsätta surfa vidare på vinterns succévåg.

– Det känns som jag börjar få utdelning för allt mitt hårda slit nu, säger han.

När krutröken la sig förra våren kunde Simon Ryfors se tillbaka på sin mest framgångsrika SHL-säsong i karriären. 22 år gammal noterades han för 18 poäng, fördelade på sex mål och tolv assist.

Men det där rekordet blev kortlivat.

Utan Ted Brithén i truppen har Simon Ryfors klivit fram som Rögles förstecenter. Han har tackat för förtroendet genom att smälla in 26 poäng på 27 omgångar – fjolårsrekordet är sprängt all världens väg, med halva serien kvar att spela.

– Jag har trott på mig själv hela tiden och haft folk runt mig som också trott på mig. Inför den här säsongen kände jag att jag var mogen för en större roll och samtidigt fanns det en roll som behövde fyllas ut, säger Ryfors. 

– Sedan att det skulle klaffa så bra som det har gjort, det var svårt att veta på förhand. Men det känns som jag nu börjar få utdelning för allting jag jobbat för. Folk har trott på mig längs vägen och då blir det ofta bra i slutändan.

Har du någonsin själv känt dig bättre än nu? 

– Nej, den här säsongen är helt klart min bästa. Det är fantastiskt kul att få utdelning för allt hårt slit från tidigare säsonger. 

Simon Ryfors har fått en riktigt fin start på sin hockeysäsong.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

”Ska bli en rolig match” 

Under torsdagen är det tabellfyran Luleå som står för motståndet. När de båda klubbarna drabbade samman i december tog Rögle en minst sagt övertygande seger genom att vinna med tydliga 5-0.

– Vi har gjort några riktigt bra matcher, men den är där uppe i toppen. Det var en väldigt komplett match. Det är inte många som åker upp dit och vinner med 5-0. Vi stängde ner de otroligt bra i mittzon, var effektiva och hade tålamod. Det var absolut en riktigt bra match, säger Ryfors, och lyfter fram nordväst skåningarnas truppbredd som ett av flera skarpa vapen: 

– Det är många spelare som har mycket potential och som kan fylla upp luckorna. Förhoppningsvis kan vi vara i slutspel med hela truppen full. Då kommer vi stå där och vara som bäst.

Luleå har vunnit fem av sex matchen sedan förlusten mot er. Det känns som det är två självsäkra lag som möts? 

– Ja, och det är då det blir bra matcher, när båda lagen tror att de kommer vinna. Det ska bli en rolig match.

Rögle är just nu tvåa i SHL-tabellen, med tre matcher (!) färre spelade än serieledanden Frölunda. Eftersom göteborgarna spelar igen först på torsdag är allt som krävs en seger mot Luleå för att Rögle ånyo ska kliva upp till serietoppen.

Däremot saknas duon Dennis Everberg och Leon Bristedt. Everberg åkte på en smäll i december och hans skadestatus utvärderas ”dag för dag”. Bristedt å sin sida var en av många spelare i Rögle som drabbades av covid-19 och sedan dess har han inte lyckats återhämta sig fullt ut.

Rögle kan däremot också räkna med förstärkning – klubbens tidigare forwardstalang Filip Karlsson gör en tillfällig comeback de kommande två veckorna, när han återvänder på lån från Oskarshamn

Simon Ryfors i SHL

2016/17

Matcher: 46

Mål: 5

Assist: 4

Plus/Minus: 1


2017/18

Matcher: 49

Mål: 2

Assist: 6

Plus/Minus: -6


2018/19

Matcher: 51

Mål: 3

Assist: 10

Plus/Minus: -6 


2019/20

Matcher: 52

Mål: 6

Assist: 12

Plus/Minus: 5


2020/21

Matcher: 27

Mål: 14

Assist: 12

Plus/Minus: 10

SE FLER NYHETER: Sanny Lindström om matchfixning i hockey