Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Finns mycket positivt att ta med sig härifrån”

Oliver Lauridsen.
Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT
Emil Sylvegård.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

En stark start, men trötta ben och en ork som inte höll hela vägen. 

Trots den brutna segersviten är Oliver Lauridsen och Emil Sylvegård positiva efter förlusten mot Leksand. 

– Alla möjligheter att bygga en ny segersvit finns, säger Lauridsen efter matchen.

Fart, aggressivitet, fysiskt spel och närmast en chocköppning av Malmö hemma mot Leksand under lördagseftermiddagen. Trots det var det gästerna som avgick med segern, efter att Malmös ork inte riktigt räckte hela vägen efter tre raka segrar.

– Jag delar den bilden. Första gör vi det riktigt bra, i andra sitter försvarsspelet men i anfallen blir vi lite tillbakalutade. I tredje är det schack matt när de avgör i ett riktigt bra powerplay. Vi skjuter inte tillräckligt många skott för att vinna matchen, men allt annat är på plats. Fysiken, defensiven, målvaktsspelet… Mycket positivt att ta med sig härifrån, men det sista saknas i dag, säger Oliver Lauridsen och konstaterar:

– Vi blir lite nöjda med 0-0, det är livsfarligt. 

Lagkaptenen väljer att blicka framåt. 

– Det här är en match där vi egentligen hela vägen har chansen att få med oss alla poäng och förlänga sviten. Det är där man vill vara som lag, men alla möjligheter att göra en ny sådan svit finns nu när vi kliver in i en period med tätt matchande. Vi är ett helt annat lag nu än vad vi var för någon månad sen. 

”Lite för mycket pucktapp”

Emil Sylvegård tog en utvisning i ett avgörande läge. Med en minut och 21 sekunder kvar på klockan åkte han ut för hakning på Jonas Fransson. Ashton Carter satte det avgörande målet för gästerna, men Sylvegård ser ändå positiva lärdomar.

– En bättre insats än mot Örebro. Vår kedja får chansen att sätta prägel på matchen direkt genom att smälla på och få ner pucken djupt. Nu får vi tyvärr inte långa anfall, men överlag var starten betydligt bättre. Vi ska spela tufft, men samtidigt ha balans i spelet och spela smart med pucken. Det är lite för mycket pucktapp.