Foto: ANDERS BJURÖ / BILDBYRÅNFoto: ANDERS BJURÖ / BILDBYRÅN
 Foto: ANDERS BJURÖ / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNFoto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
 Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Filip Karlsson: "Klart det påverkade lite"

Publicerad

Omstart för SHL och nystart för Rögle. 

Det är känslan när de grönvita tar emot nykomlingen Mora i första matchen efter att Anders Eldebrink fått lämna. 

– Det är klart allt snack har påverkat men det har bara varit att köra på. Nu får vi se det som en nystart och bygga på härifrån, säger Filip Karlsson.

Att jumbon Rögle har haft en tuff start i SHL har inte undgått någon. 

När SHL nu drar i gång igen efter landslagsuppehållet är det utan förra huvudtränaren Anders Eldebrink i båset, som i stället leds av trion Patrik Ross,  Roger Hansson och Magnus Wennström. 

– Det är klart det inte är kul när tränaren får gå. Det är ett misslyckande för alla, konstaterar Filip Karlsson. 

– Samtidigt får vi se det som en nystart nu och en chans att visa vad vi kan. 

Vad har ni gjort under uppehållet?

– Vi körde rätt hårt i tre dagar, sedan fick vi tre dagar ledigt och därefter har vi tränat söndag och måndag. 

Varit utanför laget

Mora är ett av lagen Rögle nu jagar i botten av tabellen. Nykomlingen ligger på tolfte plats med fem poäng mer än Rögle, som dock har en match mindre spelad. 

– Såklart vill vi vinna men samtidigt har vi sagt nu att vi ska se till prestationen framför allt. Om vi spelar bra så vet vi att resultaten kommer förr eller senare. 

Filip Karlsson har hittills gjort ett mål och två assist på nio matcher. 

– Jag fick en tuff start på säsongen och sedan kom jag utanför laget. Men det har känts bra sedan jag fått komma tillbaka. Jag har hittat bra kemi med Sebastian Collberg och Bryan Lerg. 

Innan förändringen på tränarsidan genomfördes var det många tunga profiler som "krävde" att klubben skulle agera - påverkades inte ni spelare av allt snack? 

– Såklart. Man såg ju snack, det är svårt att undvika och klart det påverkade lite. Samtidigt var det bara att köra på till något hände och fokusera på det man kunde påverka. 

Hur kul ska det bli att spela match igen? 

– Man är sugen på att visa upp sig. Vi har bra potential som vi inte fått ut. Alla är laddade och det harvarit bra go i laget senaste dagarna.  

Relaterade ämnen
Elisabeth Lindbäck
Elisabeth Lindbäck

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag