Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Figren sänkte Rögle – trots Liss första mål

Robin Figren blev tvåmålsskytt mot Rögle. Foto: MIKAEL FRITZON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Mattias Tedenby jublar efter HV 71:s 2–1-mål mot Rögle. Foto: MIKAEL FRITZON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Leon Bristedt gjorde sitt första SHL-mål mot HV 71. Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN

HV 71 bröt sin tunga hemmasvit med två raka förluster.

Robin Figren blev stor matchhjälte mot jumbon Rögle – som fortfarande är segerlöst.

– Man spelar alltid 60 minuter men vi lyckas reda ut det och det var för väl det, säger Robin Figren till C More.

HV 71 hade två raka hemmaförluster i SHL mot Malmö (0–1) och Djurgården (1–3) inför mötet med jumbon Rögle.

Men det blev en välbehövlig seger för Jönköpingslaget som vann med 2–1.

Robin Figren öppnade målskyttet i den första perioden när han prickade in 1–0 i bortre krysset i powerplay. Ett skönt kvitto på att det börjar släppa i numerärt överläge.

– Vi kanske har lite bättre attack mot mål och sen känns det väl som att vi har lite mer fokus i passningarna och det känns lite mer resolut i allting. Det är första matchen jag är med på ett tag så det är svårt för mig att stå och kredda men jag hoppas det fortsätter, säger Robin Figren till C More efter den första perioden.

Första målen för Bristedt och Liss räckte inte

HV 71 var det bättre laget även i början av andra och utökade till 2–0 genom Mattias Tedenby men Leon Bristedt såg till att Rögle hade kontakt inför tredje perioden med sitt första SHL-mål.

I tredje perioden fick även fjolårets succéspelare Olle Liss spräcka sin målnolla för säsongen när han reducerade till 3-2 med 22 sekunder kvar.

Men då var det försent för Rögle sedan tvåmålsskytten Robin Figren avgjort för sitt HV 71 med sitt 3–1-mål i öppen kasse med 1,11 kvar av matchen.

– Jag tycker de första två perioderna är väldigt bra, sen är det som att vi släpper lite på det av någon anledning. Då är Rögle där och heta. Där måste vi vara lite mer vaksamma nästa match, säger matchhjälten Figren som poängterar vikten av tre poäng.

– Ja, absolut. Never lose on a Saturday.

Hoppas det ska lossna nu

Robin Figren hoppas att det ska lossna för HV även poängmässigt nu.

– De här tre poängen är lika viktiga som alla andra poäng. Som jag sagt tidigare så känns det som att vi är på väg uppåt och vi spelar faktiskt en ganska bra ishockey även om vi kanske inte fått med oss de poängen vi förtjänar. I dag får vi det och det är skönt att vi kan ta tre poäng i dag.

Rögle är fortsatt utan seger i SHL-upptakten medan HV 71 går upp på åtta poäng.

– Extremt surt självklart. Deras sista mål ger jag bort, sen lyckas vi reducera igen. Vi ger det en ärlig chans i dag och vi gör vårt bästa. Vi känner att vi växer för varje match. Med det laget vi har i dag och sex-sju man borta tycker jag vi kan vara nöjda med vår insats. Sen svider det självklart jävligt mycket att förlora som vi gör, säger Leon Bristedt till C More.

Rögleforwarden ser positiva bitar i spelet trots lagets tuffa start på säsongen. Han menar att det gäller att ha tålamod i jakten på första segern och att lagets sammanhållning är viktig.

– Vi är professionella och det är vårt jobb. Vi har roligt när vi kommer till rinken, vi hjälper varandra och är en familj. Ser vi till att ha varandras ryggar hela tiden är det bara en tidsfråga.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!