Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fem raka smällar – Redhawks illa ute

Deppigt i Malmö Redhawks efter en ny tung förlust.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Malmös tränare Joakim Fagervall efter ett tufft jobb framför sig.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

Fem raka förluster.

Malmö Redhawks sladdar rejält i SHL.

– Någonstans slutar man räkna efter tre förluster, suckar tränaren Joakim Fagervall.

Växjö (borta), Leksand (borta), Linköping (hemma), Luleå (borta) och nu Djurgården (hemma). Redhawks går på den ena niten efter den andra.

Efter 1-3-smällen på lördagskvällen är Redhawks kvar på jumboplatsen – dessutom i ett extra utsatt läge. Man har spelat två matcher mer än Brynäs, Linköping och Oskarshamn som man har framför sig i tabellen.

Tränaren Joakim Fagervall har mycket att fundera över. Största problemet är hur han ska få spelarna att uppträda i powerplay.

– Vi gör mål i vårt första powerplay, sedan lyckas vi inte trycka dit den. Varken i fem mot tre eller fem mot fyra, suckar han i Cmore-intervjun.

Mot Djurgården fick Malmö fem mot tre-läge i sammanlagt tre minuter och 28 sekunder utan att skapa en enda het målchans. Dessutom spelade man fem mot fyra i över fyra minuter.

– Det är jättelångt tid. Klart det måste ringa. Vi hade fem mot tre i förra matchen utan att sätta dit den. Nej, det är inte bra, konstaterar Fagervall – och fortsätter:

– Vi får verkligen chansen att vinna matchen i powerplay. Vi har lägen att kvittera, samtidigt som Djurgården fortsätter ta utvisningar. 

Tuffa läget för Joakim Fagervall

Malmötränaren är tom i blicken. Han inser att läget är ytterst prekärt.

– Någonstans slutar man räkna efter tre förluster. Men det är inte det som det handlar om. Det handlar om att vinna. Även om man vinner en och förlorar en är det jobbigt. Det ännu jobbigare med fem. Det är tufft, säger han till Cmore.

Djurgården vann för att man var bättre och skarpare när det krävs – dessutom hade man lite flax vid ledningsmålet till 1-2. När Sebastian Strandberg laddade tog pucken en konstig bana. Oscar Alsenfelt räddade men träffade Patrik Hersley i ansiktet och gled i mål.

Signifikativt för ett lag som spelar i motvind.