Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Fått en heads up om vad som gäller”

Foto: Christoffer Borg Mattisson / Christoffer Borg Mattisson
Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN

Spelarna och de kvarvarande ledarna informerades under måndagskvällen.

På tisdagen höll ledningen möte med truppen efter Joakim Fagervalls avsked.

Nu är det Tomas Kollar som ska leda skutan med Pär Styf.

– Jättetråkigt, och vi känner alla en skuld. Men nu har vi fått en heads up om vad som gäller, säger lagkaptenen Carl Söderberg.

Det var endast en kortare matchvärmning som genomfördes under ledning av assisterande tränaren Pär Styf. Runt tio spelare var på is och resten körde i gymmet inför kvällens match mot Leksand, som blir den första med Tomas Kollar som endast huvudansvarig. 

Nu ger Redhawks nye huvudtränare, åtminstone tills vidare, sin bild.

– Det är en kollega och en jättebra vän som inte är kvar här längre. 

– Samtidigt är det tätt på given och jag måste bidra med energi till gruppen, och den energin har jag, säger Tomas Kollar.

Var det givet för dig att hoppa på?

– Jag funderade egentligen inte. Vi måste göra det som är bäst för föreningen här och nu och vi ser fram emot att spela matcher. Jag fokuserar inte på att det är mitt ansvar, utan vi är ett team som jobbar och det som har varit, det har egentligen varit. 

Hur mår du då?

– Jag har energi och det ska bli kul att spela match.

Kommer vi på läktaren att märka någonting redan mot Leksand?

– Vi vidhåller den planen vi haft. Det blir inga större förändringar här och nu, utan vi har den planen vi har och den ska vi fortsätta med. Sedan om det kommer förändringar under resans gång, ja det kommer det säkert att bli. Men idag kommer det inte märkas, mer än att vi har en jäkla energi till att göra någonting bra av det nu. Vi ska få ihop en lösning tillsammans.

Samtidigt blir det en mindre kraft i båset.

– Jag och Styf har våra arbetsuppgifter, och vi får hjälp uppifrån. Vi har en tydlig arbetsfördelning och det är klart att är man tre har man två extra ögon, men nu är vi två och fokuserar på det och ska göra det så bra vi bara kan. Vi spelar idag, och sedan tar vi imorgon då. Jag vet att det kan låta klyschigt, men vi kan inte göra så mycket annat.

Hur reagerade spelarna?

– Som många andra som jobbar i denna världen så känner man ett ansvar. Kanske en skuld till att vi inte presterat. Det gör man både som spelare och ledare. Man vill ta ett ansvar, säger Tomas Kollar.

Lagkaptenens ord om förändringen

Just det är även lagkaptenen Carl Söderberg inne på. Med anledning av att laget spelar match redan ikväll så var han den enda spelaren som var tillgänglig för media på matchvärmningen.

– Vi har alla en skuld i detta. Vi har inte spelar tillräckligt bra. Jag tycker det är jättetråkigt. Vi alla tycker om Joakim och det är vi som inte presterat. Samtidigt kom det inte från ingenstans. Jag tror stenhårt på detta laget och nu blickar vi framåt, säger Söderberg.

När fick du reda på det?

– Vi blev informerade av Patrik Sylvegård igår. 

Hur tänkte du och laget?

– Många känner så klart med honom. Vi tyckte ju om honom. Sedan har vi inte fått resultaten med oss. Styrelsen kände att de var tvungna att göra någonting. Vi har spelat bra med resultaten har inte varit med. Nu ska vi ta det som en heads up och vi vet vad som gäller.

Fick ni i kaptenstrion och spelarrådet påverka?

– Nej, vi var inte med i det direkta beslutet att sparka tränaren. Vi i spelarrådet var kallade till styrelsemötet för att svara på lite frågor och för att diskutera det allmänna läget.

För spelarna blir det, än så länge, inte några direkta nyheter i båset. Den enda skillnaden är att det kommer bli Tomas Kollars ord som gäller.

Carl Söderberg tycker Kollar gjort ett bra jobb.

– Hans jobb är jättebra. Det finns ingenting för mig att säga om det, mer än att han är en bra ledare.

Du som kapten, vad tänker du? Ska du driva laget mer?

– Jag kan steppa upp mitt spel. Föreningen förväntar sig att vi ska ta tag i det under de sista 20 matcherna och jag personligen utgår från att jag ska spela min bästa hockey och vinna matcher. Vi börjar redan ikväll.

Hur ser du på din egen prestation senaste 15 matcherna?

– Vad är det? Fyra matcher på en månad och de här 15 senaste matcherna har varit över två månader. Svårt att ge en samlad bild över så lång tid. Nu ska vi spela mycket tätare och det trivs jag med. Man vill ut och tävla och vinna matcher.

Vad är målet med resten av säsongen?

– Vinna väldigt många matcher och klättra i tabellen. Vi har energin och potentialen i gruppen. Nu har ledningen givit oss en heads up, och det är upp till oss att få med oss resultaten, säger Carl Söderberg.