Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

FBK nya serieledare efter stora målfesten

Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Axel Ottosson tacklar Kim Rosdahl. Foto: C More
Det blev matchstraff och Rosdahl såg ut att ha väldigt ont. Foto: C More

MALMÖ/STOCKHOLM. I den jämna SHL-tabellen så är varje poäng viktig att ta – och Färjestad tog alla tre efter en målfest i Malmö. 

Matchen bjöd på en målkavalkad, tufft spel och det hanns även med ett matchstraff på Axel Ottosson. 

Poängen innebär att Färjestad går upp i serieledning. 

I en full SHL-omgång spelade bland annat Malmö hemma mot Färjestad under tisdagskvällen. Och bortalaget chocköppnade direkt. För efter 17 sekunder snappade Michael Lindqvist upp en sargretur och skickade in 1-0. 

Bara någon minut efter Lindqvists 1-0 mål kom också 2-0 genom Oskar Steen som fick två chanser innan han fick dit pucken i nät bakom Nihlstorp. Assisten stod Ilari Melart för och drömstarten för värmlänningarna var ett faktum. Oskar Steen noterades därmed för sitt 12:e mål för säsongen. 

Matchstraff för Ottosson 

I mitten av den första perioden var det slutspelat för Färjestads Axel Ottosson efter en ful tackling mot huvudet mot Malmös Kim Rosdahl och matchstraffet var ett faktum. Kim Rosdahl fick sedan kliva av.

– Han spelar inte mer i dag. Han undersöks vidare i morgon, säger Christian Winnberg pressansvarig i Redhawks.

I det efterföljande powerplayet reducerade Malmö genom Fredrik Storm som läckert styrde in pucken i mål. Den fina assisten stod Konstantin Komarek för. 

Malmö tryckte sedan på bra i det numrera överläget med flera farliga lägen, men det var Färjestad som hade det bästa genom ett friläge där Linus Johansson prickade stolpen. 

Resten av den första perioden var det fram och tillbaka för båda lagen och det var bortalaget Färjestad som gick till periodpaus med ledningen 1-2. 

Drömstart i period två

I den andra perioden fick Färjestad starta med en man mer. Och det tog bara 1.07 av den andra perioden innan Jesper Olofsson smällde upp pucken i det första krysset bakom en chanslös Nihlstorp. 

Och inte många sekunder efter 1-3 målet kom så också 1-4 genom den nyblivne landslagsspelaren Linus Nygård efter att domarteamet ringt på målet. Även 5-1 skulle hinna komma innan ens fem minuter var spelat av den andra perioden. 

– Färjestad leker med Malmö, säger C More:s expert Johan Edlund. 

Max Görtz reducerade till 2-5 i mitten av andra perioden och Carl-Johan Lerby gjorde med lite drygt 1 minut kvar av perioden 3-5 med en man mer på banan för hemmalaget. 

Jesper Olofsson gjorde 3-6 i mitten av den tredje perioden och gjorde därmed hattrick i en riktigt målglad historia nere i Malmö. Anton Öhman serverade strax efter Henrik Hetta som sprätte upp reduceringen 4-6 för Malmö. Matchen slutade till slut 5-6. Det sista målet för Malmö stod Carl-Johan Lerby för. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!