Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Får SHL-kontrakt – med elva dagar till premiären

Hampus Gustafsson. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Hanpus Gustafsson. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Med bara elva dagar kvar till premiären förstärker Rögle laget – med en spelare som varit med under hela försäsongen.

Hampus Gustafsson har skrivit på.

– Det känns riktigt roligt. Det var det här som var målet när jag tog chansen att komma hit på tryout. Det känns skönt att veta att man ska vara kvar här för en längre tid, säger anfallaren till klubbens hemsida.

Målsättningen har hela tiden varit att ta en plats i Rögles lag.  Nu har Hampus Gustafsson lyckats.

25-åringen har fram till nu haft hela sin seniorkarriär på andra sidan Atlanten. Som 17-åring flyttade han för att spela collegehockey och därefter har han gjort två säsonger i Washington Capitals farmarlag Hershey Bears.

Nu flyttar anfallaren tillbaka till Sverige och tryout-kontraktet görs om till ett avtal som sträcker sig över den kommande säsongen.

– Jag har bara försökt göra mitt bästa och hoppats att det skulle räcka. Klart att det har funnits i mina tankar att man är här på prov men jag har försökt att inte tänka på det. Men man har blivit påmind om det då och då när man träffat folk. Så det känns skönt att det är klart nu, säger Gustafsson till Rögles hemsida.

Hampus Gustafsson hyllas av Abbott

Sportchefen Chris Abbott:

– Hampus har visat under de första fem veckorna hos oss att han är kapabel att spela i många olika situationer i vår lineup. Han är en professionell och ödmjuk idrottsman som kommer till rinken varje dag med en härlig attityd. Jag är glad att kunna säkra upp Hampus för resten av säsongen.