Skellefteås besked efter den nya skadan

Publicerad

Här bilderna Karlskrona inte vill se inför SHL-kvalet.

Efter fem minuter i den betydelselösa matchen mot Skellefteå drog Kristoffer Söder på sig matchstraff. 

– Om han skulle få en avstängning kommer den att följa med i ett kvalspel, säger C Mores kommentator Lars Lindberg.  

Efter matchen lämnade Skellefteå lugnande besked om Jimmier Ericssons skada.

Karlskrona är redan klara som jumbo i SHL den här säsongen. Efter lördagens avslutande omgång väntar en matchserie mot antingen Leksand eller Timrå för att säkra sitt SHL–kontrakt.

Men i lördagens tuffa bortamatch mot Skellefteå fick jumbon KHK en drömstart. Joel Kellman gav Karlskrona ledningen i powerplay, men sedan började motgångarna hopa sig för blekingarna. 

Efter drygt fem minuters spel satte Kristoffer Söder in en tackling på Andreas Wingerli i en situation långt från själva spelet.

– Det är en blindsidetackling när Wingerli inte är i närheten av att vara spelförande, säger Lars Lindberg.

SÅ SPELAS SLUTSPELET

KVARTSFINALER

Frölunda - Malmö Redhawks

Färjestad BK - Skellefteå AIK

Växjö - Vinnare åttondelsfinal (sämst rankad)

Djurgården - Vinnare åttondelsfinal (bäst rankad)

 

ÅTTONDELSFINALER

Luleå-Brynäs

HV 71-Linköping

Kristoffer Söder får matchstraff

C More-kommentatorn fortsätter:

– Det där är under benämningen onödigt. Jag vet inte vad Kristoffer Söder tänkte. 

Söder fick ett matchstraff för tacklingen. Om han skulle stängas av kommer avstängningen att följa med honom in i Karlskronas kvalspel.

– Det var inte var Karlskrona behövde, säger Lars Lindberg. 

Bara minuter senare tvingades Jimmie Ericsson att lämna isen. Ericsson fick slashing mot sitt vänstra knä från Daniel Gunnarsson, som visades ut i två minuter för tilltaget. Ericsson har tidigare dragits med knäproblem och gjorde comeback så sent som tidigare i veckan. 

"Jimmie har en återskada men den är inte allvarlig. Vi siktar på att han är spelklar till när slutspelet börjar", skriver Skellefteås läkare Karin Rundblad i ett sms. 

Matchen då?

Den vann Skellefteå med 2-1 efter förlängning. Sebastian Ohlsson satte det avgörande målet. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag