Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Familjen Mattssons lycka efter tragedin

Familjens efterlängtade dotter. Foto: privat
Jesper Mattssons Malmö spelar Skånederby mot Rögle på torsdag. Foto: NICLAS JÖNSSON / BILDBYRÅN
Jesper Mattsson tillsammans med Elliot och Oliver. Foto: PRIVAT

Malmö Redhawks assisterande tränare Jesper Mattsson har fått barn. 

Natten mot onsdagen fick familjen, som drabbades av tung sorg förra året, en efterlängtad dotter. 

”Vi är glada att Oliver och Elliots lillasyster äntligen kommit. Väldigt efterlängtad”, skriver Jesper Mattsson i ett sms till Kvällsposten.

På onsdagsmorgonen kom ett glädjebesked från Malmös assisterande tränare Jesper Mattsson. 

Familjen har fått en efterlängtad dotter. 

Flickan föddes natten till onsdagen och allt gick bra.

”Vi är glada att Oliver och Ellliots lillasyster äntligen kommit. Väldigt efterlängtad”, skriver Jesper Mattsson i ett sms till Kvällsposten.

”Och vi är glada att allt har gått bra”. 

”Definitivt kluvna känslor” 

Familjen Mattsson drabbades av tung sorg när de förlorade sonen Oliver, 14, förra sommaren. Oliver led av den ovanliga sjukdomen aplastisk anemi och förde en tuff kamp mot sjukdomen i ett år. 

Sorgen har familjen burit med sig i väntan på dottern. 

– Det är definitivt kluvna känslor. Ena stunden är det sorg för att vi inte längre har Oliver, och andra stunden känner vi en enorm glädje och längtan efter vår dotter, har Jesper tidigare berättat för Kvällsposten. 

– Vi går igenom en tuff tid, och som jag sa, så är det lite kluvna känslor då sorgen och saknaden efter Oliver är precis lika stor, men vi är så glada att vi ska få en dotter och Elliot är glad och längtar efter ett syskon som han saknat sedan hans storebror lämnade oss förra året. Han tycker inte tiden går fort nog. 

Och nu är alltså Elliots lillasyster här. 

Huruvida det påverkar Jesper Mattssons deltagande i torsdagens Skånederby mot Rögle i Ängelholm återstår att se. 

– Han är på sjukhuset och har blivit pappa. Så vi får se var det tar vägen, säger Malmötränaren Peter Andersson. 

– Han får avgöra själv hur han vill göra. Det ligger helt och hållet på honom själv och det är inget vi lägger oss i. Vi som har barn vet hur det är när man precis blivit pappa.

Ni har en plan om han väljer att avstå?

– Ja då. Det är inga problem. Vi får se hur vi gör. Om vi skickar ner Henning (Sohlberg, målvaktstränaren) eller hur vi gör.

– Det kanske kan bli aktuellt att vi gör så i helgen sedan när vi har Skellefteå och reser iväg i tre hela dagar. Vi får se hur det blir. Som jag sa, det ligger helt på Jeppes eget bord. Hur han väljer att göra.